Cranberry koekjes met kaneel

Zelfgemaakte cranberry koekjes met kaneel. Als dat niet echt passend is voor kerst. Ik had een boel cranberry’s over en wilde daar iets leuks mee maken. Vandaar deze cranberry koekjes met kaneel. Ik vond een leuk receptje bij Made by Ellen en maakte dit op een koemelkvrije manier. Alle ingrediënten had ik in huis, hoe ideaal! Kaneel, bloem, plantaardige boter, suiker, ei en bakpoeder en mixen maar. De koekjes zijn lekker knapperig en smaakvol door de kaneel. Het deeg is echt zo gemixt en de koekjes rol je ook zo. Je hebt in een half uurtje 40 lekkere koekjes uit de oven. Dus last minute nog aan de bak? Hier het recept van de lekkere cranberry koekjes met kaneel. 

Klik hier voor meer kerstrecepten

Voor +/- 40 kleine koekjes 

Ingrediënten

125 gram plantaardige boter
150 gram suiker
275 gram bloem
1 tl bakpoeder 
1 ei
2 theelepels kaneel
2 handjes cranberry’s 

Bereiding cranberry koekjes met kaneel

Laat de boter en ei minimaal een uur op kamertemperatuur komen. 

Meng de boter en suiker met de mixer. Breek het ei en voeg toe. Vervolgens schep je de bloem, bakpoeder, suiker en kaneel erbij. Schenk 40 ml water erbij. Mix nogmaals tot deeg. Roer de cranberry’s er door. Daarna kneed je met je handen het deeg tot een deegbal.

Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de bakplaat eruit. Leg een vel bakpapier erop. Vet je handen in met een beetje olie (zodat het niet gaat plakken). Haal van de deegbal een halve eetlepel eraf en rol daar een balletje van. Druk het balletje op de bakplaat plat. Ik had ongeveer 2 cranberry’s per kleine koekje. Plaats de bakplaats met cranberry koekjes in het midden van de oven en bak 15 minuten.

Als de koekjes goudbruin zijn, kunnen ze uit de oven.

Cranberry koekjes met kaneel

Klik hier voor het recept van Surinaamse maizenakoekjes

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links