Hop & Stork, wie kent deze chocolade hotspot in Den Haag niet? Hop & Stork is namelijk echt een begrip geworden in het Haagse centrum. Deze winkel en koffielounge is het ultieme verwenadres voor iedereen die van koffie en chocolade houdt. De etalages staan altijd vol prachtige chocoladeharten, chocoladepumps en nog veel meer moois. Toen Rafael Putto, de hoofd patissier van Hop & Stork mij uitnodigde een kijkje achter de schermen te nemen, was ik dolenthousiast. Ik nam mijn neefje Milan mee, die een echte fan is van Hop & Stork. Ik vertel je hier alles over de ambachtelijke chocolade van Hop & Stork in Den Haag.


Geschiedenis Hop & Stork
Hop & Stork startte 6 jaar geleden in het oude pand in de Haagse Passage, met zicht op het Buitenhof. Eigenaar Anil Soekhoe begon deze plek met als doel, puur genieten. Het verwenadres voor iedereen die gek is op koffie, chocolade, ijs en patisserie. De chocolade bij Hop & Stork is pure ambacht. Patissier Rafael Putto leidt al ruim 4 jaar de keuken hier en bedenkt de mooiste creaties. Met zijn ruim 20 jaar ervaring als patissier leerde hij overal veel en heeft hij hier zijn plek gevonden. Na het succes van Den Haag opende 4 jaar geleden er ook een Hop & Stork in Utrecht.

De ambachtelijke chocolade van Hop & Stork in Den Haag
Bonbons, breekchocolade, of eetbare gift, puur, melk of met noten alles is hier te vinden. De mooie huisjes en pumps van chocolade zijn echt prachtig. Rafael laat mij de keuken zien waar zij al deze dingen zelf maken. Leuk om te zien hoe zo een pump gespoten wordt en de chocolade vloeibaar in een mal gaat. En het ruikt allemaal zo lekker.
De koffielounge
De koffielounge bij Hop&Stork is elke weekend echt bomvol. Iedereen komt hier tijdens het shoppen even lekker opwarmen met goede koffie of een heerlijke warme chocolademelk van de barista. De hele winkel ruikt naar chocolade. De drankjes worden geserveerd met een kleine chocolademousse en bonbons. Ook het gebak is aan te slepen, wat ook allemaal uit de eigen keuken komt. Kom je met een groep en wil je meer leren? Boek een High Chocolate, koffieworkshop, babyshower of bijv een vergadering.

Milan en ik voelde vereerd met dit uitje. Wat ontzettend leuk om alles behind the scenes te zien en (te proeven). Rafael straalt één en al enthousiasme uit als hij praat over Hop & Stork en zijn creaties.
Tijdens de lockdown is de winkel open voor verkoop. De breekchocolade kun je nu ook online bestellen.