Indische Rendang ajam, kip rendang

Indische rendang ajam, dat is rendang met kip. De authentieke Indische rendang wordt gemaakt van rundvlees. Een stoofgerecht vol met kruidige smaken. Dit kan ook met kip! Het is een stuk sneller klaar en je proeft de heerlijke smaken van sereh, gember en kokosmelk. Het gerecht is normaliter bruin, maar ik gebruikte een geel pepertje, waardoor het iets groener is uitgevallen. Je maakt een dikke saus van kruiden en kokosmelk en laat de kip hier in stoven. Heeeerlijk! Lekker met witte rijst, sperzieboontjes of paksoi. Hier het lekkere en makkelijke recept. 

Dit mooie servies is te bestellen bij Xenos.nl
Wil je ook mooi servies bestellen. Met de code priya15 krijg je 15% korting op heel het ‘tafelen’ assortiment. Deze kortingscode is geldig t/m 27 juli 2020.

Bij de check-out bij kortingscode, dan wordt dit automatisch verrekend met je winkelmandje

Ingrediënten

500 gram kippendijfilet
600 ml kokosmelk
3 stengels sereh (citroengras)
7 kardemompeulen
1 tl tamarindepasta 
1 tl gemalen kaneel
1tl gemalen komijn
1 tl suiker
4 salamblaadjes
2 el zonnebloemolie

Voor de kruidenpasta
3 uien
4 tenen knoflook
1 tl gemalen kurkuma
3 cm laos
1 rode of gele peper

Bereiding Indische Rendang ajam, kip rendang

We beginnen met het maken van de kruidenpasta. Hak de uien grof en pel de knoflooktenen. Pak een chopper of hakmolen en leg de uien en knoflook hierin. Leg het stuk laos erbij en schep de kurkuma en tamarindepasta erbij. Was de peper en snijd in stukken. Doe erbij. Maal dit met een beetje water tot een glad mengsel.

Was de dijfilet en laat uitlekken Snijd de vetrandjes van dijfilet af en snijd het vlees in blokjes. Leg apart. 

Pak een wok of grote hapjespan en schenk hier de zonnebloemolie in. Kneus de kardemompeulen en bak mee tot het gaat sissen. Voeg de kruidenpasta toe en bak alles een paar minuten.

Voeg de kokosmelk, salamblad, suiker, kaneel en zout toe. Knak de sereh door midden en voeg toe. Laat dit koken tot de saus een beetje ingedikt is. 

Voeg de kipstukjes toe en laat dit 40 minuten stoven. De saus moet goed indikken, dus zet een hoog vuurtje eronder en blijf regelmatig doorroeren. 

Serveer met witte rijst en passende groente. De verse kruiden (sereh, kardemompeulen en salamblaadjes) kan je voor het eten verwijderen. Lekker met gefrituurde uitjes. Eet smakelijk.

Indische Rendang ajam, kip rendang

Klik hier voor meer recepten met kokosmelk