Restaurant Zheng – Zheng Meets Sun

Restaurant Zheng heeft een nieuw concept, Zheng Meets Sun. Deze zomer kun je bij Restaurant Zheng op de Prinsestraat in Den Haag nu ook op het terras dineren. Hoe lekker om te genieten van de speciale gerechten van Zheng in het zonnetje. Speciaal voor deze zomer heeft Chef Han Ji met zijn team een menu gemaakt voor Zheng Meets Sun. Restaurant Zheng staat bekend om de delicate en verfijnde gerechten met prachtige presentatie. Bij elke gang hoort uiteraard een bijpassende zomers drankje, je kunt kiezen voor een wijn- of alcoholvrij arrangement, een combinatie van mocktails en thee. Ik mocht het verrassingsmenu van chef van Zheng Meets Sun uitproberen. Restaurant Zheng stond al een tijdje om lijstje waar ik graag dineren wilde. Ik vertel je hier alles over mijn avond bij Restaurant Zheng.Β 

Restaurant Zheng - Zheng Meets Sun

Over Restaurant Zheng

Restaurant Zheng, het voormalige sterrenrestaurant Han Ting Cuisine, bestaat nu 3 jaar. Na de succesvolle jaren van Han Ting Cuisine besloot de eigenaar en Michelin-chef Han Ji dat het tijd was voor een nieuw concept. Bij restaurant Zheng vind je Asian Fusion smaken terug in de gerechten, maar is het menu net anders ingestoken. De gerechten zijn wat toegankelijker en geΓ―nspireerd uit de diverse authentieke Chinese keukens. Restaurant Zheng is onderdeel van de Han Group, evenals Restaurant Umami. Lees hier de review van Restaurant Umami.

Restaurant Zheng - Zheng Meets Sun

Zheng meets Sun

Het terras van Zheng is, net als het restaurant, sfeervol ingericht. De gezellige Prinsestraat is een heerlijk plekje om aan te zitten. Bij aankomst werden wij ontvangen met een bijzondere aperitief van cava met bramen en tijm. Wat lekker en smaakvol!  

Restaurant Zheng - Zheng Meets Sun

The Queens plateau

Als starter kregen wij de Queens plateau, een kleurrijke mix van diverse gerechten met vlees, vis en vegetarisch. Op het plateau zie je de Aziatische bitterbal, gambacake, asperges in tempura, krokante zeebaars en kiprol & kwartel spiesjes. Allen verrukkelijk en prachtig om te zien. Ik vond de asperges in tempura heel lekker en origineel. Als vervanger voor de Aziatische bitterbal kreeg ik een gevulde sesambal. Dit was crispy en hartig van buiten met een spijs smaak van binnen. Yum! 

Restaurant Zheng - Zheng Meets Sun

Hoofdgerecht – Parelcouscous met tongfilet

Hierna volgde het hoofdgerecht. Een bowl van parelcouscous met tongfilet, slierten snijbonen met krokante sambal. De snijbonen vind je terug in een frisse mouse op het gerecht. De tongfilet was boterzacht van smaak. De parelcouscous lag in een romige saus van boter. Voor mij werd dit vervangen door een kruidige bouillon.

Restaurant Zheng - Zheng Meets Sun

Bij dit gerecht kreeg ik een frisse Chardonnay uit Nieuw Zeeland. Mijn gezelschap kreeg een bloemige thee erbij.

Kleurrijk & fruitig dessert

Het kleurrijke dessert, combinatie van zomerse bessen als bramen en frambozen, werd vergezeld door panna cotta en chinese koek. Het dessert was heerlijk zoet en fris tegelijk. Ik vond de Chinese koek vooral erg lekker! Bij het dessert kreeg ik een bijpassende dessertwijn.

Dieetwensen

Ik gaf mijn dieetwensen bij de reservering door. Zoals je als je leest, werd er bij elke gang uitstekend rekening gehouden met de dieetwensen. Bij de Queens Plateau werden een aantal gerechten vervangen voor ons en er werd duidelijk verteld wat ik wel en niet mocht eten. Bij het hoofdgerecht en dessert zijn de vervangers zo passend dat ik volgens niets heb gemist. Wat fijn om zo onbezorgd van mijn diner te kunnen. Dit vind ik een dik pluspunt. 

Restaurant Zheng - Zheng Meets Sun

Genieten

Dineren bij Restaurant Zheng is een belevenis en een feestje voor je mond. Ik had hoge verwachtingen van Restaurant Zheng en het diner was zelfs boven verwachting. Chef Han Ji serveerde verrassende gerechten met een fraaie presentatie. Het terras is gezellig, comfortabel en sfeervol. Lekker een zonnestraal erbij en het is echt genieten. Wat een fijne avond!

 Lees hier de review van Restaurant Umami.

Lees hier meer Restaurant Reviews in Den Haag