Hartige banketletter met kipgehakt

Een banketletter kan niet ontbreken op het heerlijke avondje van Sinterklaas. Nu ben ik helaas niet zo een zoetekauw. Des te meer vind ik de hartige letter van Flying Foodie een geniaal idee. Ik heb de hartige banketletter gemaakt en net wat anders gevuld. Dit Sinterklaasrecept bestaat uit een vulling van kipgehakt, ketjap, sojasaus en Verstegen gehaktkruiden. Wil jij dit ook maken voor vanavond of het weekend? Het is echt zo gemaakt en het ziet er superleuk uit. Hier het recept voor de Hartige banketletter met kipgehakt.

Klik hier voor 5x Sinterklaas recepten

Ingrediรซnten

1 rol bladerdeeg
300 gr kipgehakt
1 tl knoflookpoeder
3 tl Verstegen gehaktkruiden
2 el zoute sojasaus (Yellow Label Black Soy)
1 tl ketjap manis
Bouillonblokje
1 ei

Bereiding voor hartige banketletter met kipgehakt

Meng het gehakt met alle kruiden en de knoflookpoeder goed door elkaar. Ook het bouillonblokje verkruimel je erdoor.ย 

Verwarm je de oven voor op 180 graden. Rol het bladerdeegrol uit en leg het gehakt iets boven de onderkant. Rol dit dicht, overtollig gehakt kan je afsnijden. Sluit de uiteinden goed.

Vervolgens vorm je de S je met de hand. Ik heb 2 kopjes gebruikt om de rondingen erin te krijgen. Klop vervolgens het eitje los en bestrijk met een kwastje de letter.ย De banketletter moet ongeveer 30 minuten in de oven.

Maak je het een dag van te voren? Warm de letter voor het eten opย  in de oven op 150 graden +/- 10 minuten.

Klik hier voor 5x Sinterklaas recepten

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links