Indiase Saag Lam

Indiase Saag Lam, een bekend en authentiek Indiase curry van lamsvlees met spinazie. Dit is weer zo’n gerecht wat iedereen anders maakt en in elk restaurant anders smaakt. Het is één van mijn favorieten. Ik ben echt op de Indiase keuken en kook het regelmatig, zoals Jalfrezi, Tikka Masala, Korma en de Biryani. Veel gerechten lijken moeilijk, maar met de juiste ingrediënten is het zo gemaakt. Het leuke van deze curry is dat het echt heel makkelijk te maken is. Met de juiste specerijen en zachte lamsbout is het zo gepiept. Het vlees stooft een uur, dus het wordt heel mals. Heerlijk smullen met rijst of naan. Hier het makkelijk recept.

Voor 4 personen

Ingrediënten

750 gram lamsbout zonder bot
4 tomaten
200 gr verse spinazie
1 ui
3 tenen knoflook
2 chilipepers
3 cm verse gember
2 tl korianderzaad
2 tl gemalen komijn
1 tl gemalen kurkuma
4 stuks kardemon
2 el zonnebloemolie
500 ml kippenbouillon (van een bouillonblokje)
Een paar takjes verse koriander

Bereiding Indiase Saag Lam

Snijd de lamsbout in blokjes van ongeveer 2 cm en leg apart. 

Pel de ui en tenen knoflook. Pak een keukenmachine of chopper en leg hier de uien en knoflook in. Snijd de chilipeper open, voor een niet te pittig effect verwijder je de zaadjes, en leg in de keukenmachine. Rasp de gember erboven en voeg 1 el water toe. Pureer alles tot een mooie kruidenpasta.

Verwarm de zonnebloemolie in een ruime braadpan. Bak het lamsvlees tot het rondom bruin is. Haal het vlees eruit en leg apart. 

Voeg de komijn, kurkuma, kardemon en korianderzaad toe en bak me. Voeg vervolgens het vlees weer toe en de bouillon. Snijd de tomaten in blokjes en leg erbij. Sluit de pan met een deksel en laat 45 minuten stoven. 

Voeg vervolgens de spinazie toe. Zijn de bladeren te groot, scheur ze dan voor je ze erin gooit. Laat nog 20 minuten meestoven. 

Hak de koriander fijn. Serveer de Saag Lam met verse koriander erover.

en bekend en authentiek Indiase curry van lamsvlees met spinazie

Klik hier voor meer Indiase recepten