Pokebowl met gerookte zalm

Pokebowl met gerookte zalm. Pokebowl, you hate it or you love it. Ik ben er echt gek op. Een grote bowl gevuld met alles wat ik lekker vind. Poké is een traditioneel gerecht uit Hawaii dat bestaat uit (verse) vis, rijst en passende groente als komkommer, edamame, wakame of zelfs vruchten als avocado en mango. Het lijkt een beetje op de ingrediënten van sushi, maar dan in een bowl. Een stuk makkelijker eten zo. 

In de grote steden vind je steeds meer Pokebars, eettentjes of zelfs restaurants waar je de lekkerste pokebowl kunt halen of laten thuisbezorgen. Pokebowl met verse zalm is mijn favoriet, maar voor thuis vind ik dat weer lastig of duur. Het alternatief? Pokebowl met gerookte zalmblokjes. Ook heel lekker en een stuk makkelijk verkrijgbaar. Ik maak de bowl af met rijst, radijsjes, edamame en een zacht gekookt eitje. Lees hier het makkelijke recept.

Voor 2 personen

Ingrediënten

125 gr sushirijst
60 ml rijstazijn
200 gr gerookte zalmblokjes
1 avocado
100 gr Edamame Boontjes
10 radijsjes
2 gekookte eieren
Een paar zwarte sesamzaadjes

1 el Japanse sojasaus
1 tl wasabi

Bereiding Pokebowl met gerookte zalm

Kook de rijst en roer daarna de helft van de rijstazijn erdoor. Laat de rijst in 1 uur afkoelen.

Kook de eieren in een pannetje kokend water voor 6 minuten. Laat goed afschrikken.
Snijd hele fijne plakjes van de radijsjes.

Vervolgens pak je twee bowls en vul de helft met rijst. Leg daarop in een hoekje de zalm. Daarnaast leg de edamemeboontjes.

Halveer de avocado en snijd in. Laat het nog even in de schil zitten. Daarna haal je met een lepel de avocado uit de schil en leg als een waaier op je bord. Halveer je ei en op het bord. Strooi de sesamzaadjes erover. 

Schenk een beetje sojasaus in een bak en leg een beetje wasabi in het midden van je bord.

Wil je variatie? Voeg wat blokjes mango of kleine stukjes komkommer toe. 

Pokebowl met gerookte zalm

Klik hier voor meer recepten met gerookte zalm