Crispy zalmfilet met kokos

Crispy zalmfilet met geraspte kokos en sesamzaadjes. Een Aziatisch en makkelijk gerechtje. Ik vond dit gerecht in het kookboek Lisa Kookt Koolhydraatarm. Lees hier in de review meer over dit kookboek. Dit zalmgerecht sprak mij enorm aan. Zo heb ik zalm nog niet eerder gegeten. Je paneert de zalm in mengsel van geraspte kokos met sesamzaadjes en je bakt het. Ik voegde er nog een beetje lichte sojasaus toe voor extra smaak. Zo heb je in een mum van buiten een lekkere krokant jasje en van binnen een zachte zalmfilet. Heel smaakvol. Lekker met rijst of noodles, รณf koolhydraatarm met broccolirijst. Hier het recept.
Voor 2 personen
Ingrediรซnten
2 zalmfilets
1 ei
50 gram kokosrasp
1 el citroensap
1 el lichte Chinese sojasausย
Klein handjes sesamzaadjes
Zwarte peper
Zout
4 el zonnebloemolie
Bereiding Crispy zalmfilet met kokos
Dep de zalmfilets droog met keukenrol.
Meng de geraspte kokos met sesamzaadjes in een bakje. Voeg een beetje zwarte peper en zout toe.
Klop in een ander bakje het ei los. Voeg de limoensap toe. Pak een koekenpan en verwarm de zonnebloemolie hierin.
Vervolgens haal je de een zalmfilet door het ei en daarna door het geraspte kokos mengsel. Leg in de pan en herhaal met de rest van de zalm.ย
Daarna bak je de zalmfilets goudbruin. Bak niet te lang, want je wilt niet dat je zalm droog wordt.

Ellen
Hoi dit ziet er lekker uit. Hoelang moet ik de zalm bakken en moet het op hoog vuur?
Priya
De zalm bak je op middelhoog vuur 5 tot 10 minuten. Het ligt eraan hoe je de zalmfilet is.
Succes! Liefs, Priya