Arretjescake met kruidnoten

Er zijn zoveel leuke hapjes die je kan maken met Sinterklaas, bijvoorbeeld deze arretjescake met kruidnoten! Ik zag dit hapje bij Chickslovefood en wilde dit ook proberen. Ik heb dit hapje vegan en dus ook koemelkvrij gemaakt. Gemaakt van pure chocolade, kruidnoten, plantaardige margarine en cacao. Heel simpel, snel klaar en echt een succes. Het makkelijke is dat je het snel gemaakt hebt en daarna in de koelkast legt.  Ideaal om een avond van te voren te maken. Zie hier mijn recept arretjescake met kruidnoten.

Klik hier voor meer Sinterklaas recepten 

Ingrediënten

100 gram kruidnoten
200 gram pure chocolade
150 gram plantaardige margarine
50 gr bruine basterdsuiker
60 gr cacaopoeder
Optioneel: 2 el amandelschaafsel

Bereiding Arretjescake met kruidnoten

Smelt de boter au be marie. Pak een cakevorm en vet dit in met (vloeibare) boter en een kwastje. Leg hier een bakpapiertje in. Anders krijg je de arretjescake er niet goed uit.

Smelt in een andere schaal de chocolade ook au bain marie. Meng de basterdsuiker en cacaopoeder met de gesmolten boter. Schenk de gesmolten chocolade erdoor en gooi vervolgens de kruidnoten eron. Roer dit goed door elkaar.  

Het mengsel schep je in de cakeblik. Strooi de amandelschaafsels erop.
Dek de cakeblik af met folie en leg dit minimaal 2 uur in de koelkast. Zo kan de arretjescake opstijven.

Voor het eten haal je de arretjescake uit de vorm, verwijder het bakpapier en snijd de cake in blokjes.

Klik hier voor meer Sinterklaas recepten 

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links