Zelfgemaakte Knoflooksaus, zonder melk

Zelfgemaakte knoflooksaus, zonder melk. Knoflooksaus, we kunnen niet meer zonder. Op je Turkse pizza of kapsalon, op de shoarma, bij de barbecue, met de aardappeltjes of door een salade. Lekker stinken, maar oh zo lekker. Knoflooksaus kun je kopen in de supermarkt van tig merken. In veel knoflooksaus zit yoghurt verwerkt, wat het gelijk niet koemelkvrij maakt. Wist je dat deze knoflooksaus ook zelf kunt maken. Nog lekkerder en voegt toe waar je zelf blij van wordt. Ik heb een makkelijk koemelkvrij recept waarmee je binnen 10 minuten een lekkere knoflooksaus op tafel hebt. De basis is van mayonaise, haveryoghurt, citroensap en natuurlijk lekker veel knoflook. Hier het makkelijke recept.

Voor 4 personen

Ingrediënten

3 el haveryoghurt
2 el mayonaise
10 stengels bieslook
3 tenen knoflook
1 el citroensap
Een beetje zout

Bereiding Zelfgemaakte Knoflooksaus, zonder melk

Pak een diepe kom. Meng de mayonaise en haveryoghurt. 

Pers de tenen knoflook uit in een knoflookpers boven de kom. Hak de bieslook fijn en roer erdoor. Als laatst voeg je citroensap en een beetje zout toe. 

Roer goed door elkaar en proef of je nog zout of knoflook extra wilt toevoegen. De knoflooksaus is in een afgesloten bak ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Zelfgemaakte Knoflooksaus, zonder melk

Klik hier voor meer lekkere recepten