Surinaamse pindasoep

Surinaamse pindasoep is een lekkere stevige soep gemaakt van pindakaas. Net als veel Surinaamse gerechten heeft iedereen hiervoor zijn eigen recept. Mijn schoonvader maakte dit regelmatig en het was heerlijk. Ik heb voor dit recept de basis van zijn recept gebruikt. Door bijvoorbeeld de bouillon te trekken van een kippenbout en daarna de kip te pluizen. Zelf vind ik het lekker om de soep te garneren met bosui, taugé en chilipepers.

Ingrediënten

1 pot Sweet moffo Pikante Pindakaas
1 kippenbout (+- 750 gram)
2 bouillonblokjes
3 laurierbladeren
1 Madame Jeannet peper
5 pimentkorrels
2 bosuien
1 chilipeper
5 takjes selderij
2 el zonnebloemolie
1 bakje taugé
gebakken uitjes

Ingrediënten

Kook de kippenbout in 800 ml water. Na +/- 15 minuten koken bak je de kipfilet in een pan met een de zonnebloemolie. Bewaar het water waar de kip in gekookt is. Als de kip gebakken is, laat je hem even afkoelen.

Breng het water waarin de kip gekookt heeft weer aan de kook en voeg de pot pindakaas toe. Schenk nog 300 ml water en bouillonblokjes erbij. De laurierbladeren, pimentkorrels en Madame Jeannet pepers mogen er ook bij. Op een zacht vuurtje laat je dit samen koken.

Haal de vel van de kippenbout af en pluis de rest van de kip in kleine stukjes. Dit mag ook bij de soep.

Voor het serveren haal je de pimentkorrels, laurierbladeren en Madama Jeannet peper eruit.  Snijd de bosuien en de chilipepers in kleine ringetjes.
Serveer de soep in een kom en garneer met taugé, een handje gebakken uitjes en een paar ringetjes bosui. Wil je het wat pittiger hebben, voeg dan wat chilipeperringetjes toe.

Wil je meer Surinaamse recepten zien? Klik op deze link