Courgette (kip)gehaktburgertje

Met dit heerlijke warme weer heb je vaker barbecues, picknicks en borrels. Lekker hapjes eten buiten, I love it! Dit keer een leuk en slank hapje om op tafel te zetten. Het is een courgette-gehaktburgertje. Ook voor verjaardagen of als voorgerechtje is dit burgertje geschikt. Het ziet er namelijk superleuk uit, is nog eens gezond en makkelijk te maken.


Bereidingstijd: +/- 15 minuten

Ingredienten:

1 courgette
250 gram kipgehakt
½ ui
1 el olie
2 tl zoute ketjap
1 tl paneermeel
1 tl gehaktkruiden (verstegen)
zout

Bereiding:

Meng het gehakt met gehaktkruiden, zoute ketjap en paneermeel. Schenk een beetje olie in een koekenpan en laat de pan op een zacht vuurtje. Pak een klein beetje gehakt en maak een er een balletje van.  Maak deze plat in je hand. De burger moet ongeveer net zo groot zijn als een courgetteschijfje. Bak de miniburgers rondom gaar.
Snijd ondertussen de courgette in schijven van +/- 1 cm. Grill deze in een pan of compactgrill, door de grill eerst met een beetje olijfolie en een kwastje in te vetten. Strooi een beetje zout op de courgette zodat er minder vocht uit komt.
Als alles klaar is stapel je je burger met een schijfje courgette, burger en weer een schijfje courgette. Prik er een leuk prikkertje in en je hapje is klaar.

Tip: Voor een pittige smaak kan je ervoor kiezen nog wat sambal op de burgers te smeren of door het gehakt te mengen.