Scheermessen uit de oven in een Mediterraanse saus

Scheermessen uit de oven, bedekt in een Mediterraanse saus van cherrytomaten, paprika, pesto genovese en veel knoflook. Dit is een heerlijk gerecht dat maar 8 minuten in de oven moet. Scheermessen of mesheften zijn schelpdieren waar onze zee vol mee zit. Overal aan het strand zie je wel de schelpen van scheermesjes. Dit product wordt veel gevangen en gegeten in Zeeland. Tijdens mijn culinaire reis door Zeeland proefde ik de gegrilde scheermesjes. Scheermessen zijn eiwitrijk en bevatten weinig calorieën.

Ik ontving van The Seafood Steamgroup een pak stoom scheermesjes. Eerder kreeg ik van The Seafood Steamgroup stoommossselen. Scheermessen zijn bijvangst en daardoor duurzaam. Wist je dat scheermessen nog leven als je ze koopt. Tijdens het wassen zie je de beestjes continue uit hun schelp kruipen. Ik moest hier wel even aan wennen. In plaats van grillen leek de oven mij nu wel een veiligere en minder confronterend) keus. Je kan weer merken dat ik een echt stadsmeisje ben. Ik vond een recept van scheermessen uit de oven ging ik aan de slag. Je marineert de scheermessen met groente en kruiden en hoppa, ze gaan zo de oven in. Heerlijk met pasta of met brood om in de saus te dippen. Hier het recept

Voor 2 personen

Ingrediënten

500 gram verse scheermessen
1 ui
3 tenen knoflook
4 el olijfolie
Een hele paprika
Bakje cherrytomaten
1 tl pesto genovese
Zout en zwarte peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Start met het wassen de scheermessen, zodat alle zand verwijderd is. Laat ze uitlekken in een vergiet.

Hak de ui fijn en verdeel over de bakplaat. Pers de knoflook met een knoflookpers erboven uit. Snijd de paprika in hele kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Voeg 3 el olijfolie toe en en roer goed door elkaar.  Schep de pesto erbij. Strooi er zout en zwarte peper over.

Leg de scheermessen op de bakplaat in de saus met roer goed door elkaar. Plaats de bakplaats in het midden van de oven voor 8 minuten. 

Na 8 minuten kun je gelijk genieten van de scheermessen. Dip je brood in de saus of schep de saus over de pasta.

Scheermessen uit de oven in een Mediterraanse saus

Klik hier voor recepten met mosselen

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links