Gegrilde groene asperges met warmgerookte zalm en ei

Gegrilde groene asperges met warmgerookte zalmfilet en ei. Dit is een prachtig en smaakvol voorgerecht voor de feestdagen of een mooi diner. Ik vind het zelfs ook lekker als slanke lunch. Warmgerookte zalmfilet is een product waar ik gek op ben. Gewoon te koop bij de visboer of de supermarkt. Je kunt de warmgerookte zalmfilet gebruiken in salades, op brood, in de pasta of als topping in je soep. Klik hier voor meer recepten met warmgerookte zalmfilet. Dit gerecht is makkelijk om te maken en heel lekker. De groene asperges gril je even in de pan en de eieren kook je hard. Daarna is het alleen nog een kwestie van je bord mooi opmaken. Hier het recept voor Gegrilde groene asperges met warmgerookte zalm en ei. 

Klik hier voor meer lekkere kerstrecepten

Voor 4 personen

Ingrediënten

250 gr warmgerookte zalmfilet
4 eieren
350 gr groene asperges
2 el kappertjes
1 el zonnebloemolie
2 el extra virgin olijfolie
Grove zwarte peper

Bereiding Gegrilde groene asperges met warmgerookte zalm en ei

Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn. Laat de eieren goed schrikken en pel ze. 

Ondertussen was je de groene asperges en snijd je de harde onderkanten af. Pakeen grillpan of koekenpan en schenk hier de zonnebloemolie in. Als de olie warm is grill je de asperges ong 10 minuten tot ze zacht zijn.

Pak een schuimspaan en plet de eieren per stuk, zodat je één ei per persoon hebt. Door het pletten met de schuimspaan krijg je kruimels.

Pak het stuk warmgerookte zalmfilet en maak er tusen je vingers flakes van. 

Maak de borden op. Leg de kruimels van één ei in het midden van het bord. Leg 3-4 groene asperges in het midden van het bord. Verdeel de zalmflakes. Pak een paar kappertjes en strooi dit er ook over. Besprenkel een beetje olijfolie erover en maal grof zwarte peper erover.

Gegrilde groene asperges met warmgerookte zalm en ei

Klik hier voor meer recepten met groene asperges