Mediterraans eten op het strand – Xiringuito


Bij strandtent Xiringuito op Scheveningen kun je terecht voor Mediterraans eten aan zee. Deze nieuwe strandtent, dichtbij Scheveningen Haven, is sinds dit seizoen geopend. Mariska van Marvelousz nodigde mij en een stel leuke bloggers uit om kennis te maken met Xiringuito en de keuken.

Ondanks dat het een regenachtige dag was, was de strandtent heel sfeervol van binnen. Het viel mij direct op dat er veel licht binnen kwam. De inrichting is sfeervol met grote planten en vuurkorven. Een gezellige plek om te ontbijten, lunchen, borrelen of dineren.

EΓ©nmaal aan tafel kreeg ik een glas heerlijke Portugese Dauro aangeboden. Deze witte wijn was droog en fris.


Vanuit de keuken kregen wij de hele middag door Mediterraanse gerechten opgediend die we deelden. Het begon met een burrata met serranoham, gevolgd door Spaanse tapas gehaktballetjes van varkensvlees en garnalenkroketjes. De ceviche van heilbot met tomaat en avocado was een plaatje om te zien en ook nog heerlijk ook. Het kostte mij moeite om dit te delen, zo lekker was het.


Ze vervolgde met fricandeau met tataki en een bloemkoolrisotto met paddestoelen. Het meest blij werd ik toen de mosselen op tafel kwamen. Als afsluiter kregen we pizza Margharita en een Mexicaanse salade met mais, geroosterde paprika en avocado.


De strandtent heeft een diverse en ruime Mediterraanse kaart, waar er voor ieder keuze is. Van Spaans, Italiaans tot Mexicaans, Xiringuito heeft het. De borden zijn mooi opgemaakt en zien er verrukkelijk uit. Je ziet goed dat ze hier aandacht aan besteden. Bij Xiringuito kun je ook ontbijten, mocht je al vroeg op het strand zijn.


De dieetwensen van iedereen zijn van te voren doorgegeven. Toen de eerste gerechten op tafel kwamen, vroeg ik of mijn allergieΓ«n doorgekomen waren. De dame vertelde mij dat er van alles op tafel kwam. Helaas kon ik pas bij de derde ronde pas een beetje ceviche eten en mocht ik vervolgens de komende twee gerechten weer niet. Nadat ik aangaf dat ik nauwelijks wat mocht van tafel, kwam ze met het voorstel een aparte bloemkoolrisotto en mosselen, op mijn dieet aangepast,  te brengen. Hier was ik wel heel blij mee en dit was heerlijk. De mosselen waren om te smullen. Het is gelukkig goed opgelost, maar ik vond het wel jammer dat dit niet vanaf het begin kon. Dieetwensen zijn nog een leerpunt.

Al met al heb ik een gezellige middag gehad en uiteindelijk erg lekker gegeten. Mijn favoriet? De mosselen!

Lees hier meer Restaurant Reviews in Den Haag