Italiaanse Haagse hotspot – Vincenzo’s Osteria

Den Haag is een Italiaans pareltje rijker, namelijk Vincenzo’s Osteria. Op de hoek van Prins Hendrikstraat en de Tasmanstraat vind je dit gezellige restaurant. Een Italiaanse Osteria, dit wilde ik natuurlijk wel proeven. Ik werd uitgenodigd voor een persdiner bij Vincenzo. Wat ik deze avond at en deed? Lees verder.

Over Vincenzo

Vincenzo’s Osteria is opgericht door de eigenaars Yaron en Vincenzo. Na het succes van Vincenzo’s Pizzeria opende zij recent de Osteria. Het doel? Authentieke Italiaanse klassiekers met een moderne twist op de kaart zetten.

De sfeer

Het restaurant is warm en het is gezellig aangekleed. Met houten stoelen en bruine banken oogt het sfeervol. Bij binnenkomst kreeg ik een heerlijk glas Pinot grigio en anti-pasti.

Pasta rollen en oester openen

Na het borrelen starten we met zelf pasta rollen. Dat vond ik wel erg spannend. Zelf nog nooit gedaan, maar veel makkelijker dan verwacht. Na de pasta snijden, mochten we oesters openen. Ook dit had ik niet eerder gedaan. Dit was een flink karwei. Ik liet mij graag helpen om daarna wel zelf de oesters op te eten. De oesters worden geserveerd met heerlijke vinaigrettes van komkommer en van perzik.

De kaart

De kaart van Vincenzo’s bestaat uit een selectie van authentieke Italiaanse gerechten. Zij werken met pure en verse ingrediënten. Na de heerlijke oesters smulde ik van de voorgerechten. Bijzonder waren de 2 soorten carpaccio. De traditionele met rund, maar ook één met vis. De viscarpaccio werd geserveerd met bloedsinaasappel en venkel. Heerlijk vond ik het!  

Vis carpaccio van heilbot
Rundercarpaccio met macadamia’s

Pasta Parmigiano & Linguini Vongole

Als hoofdgerecht kun je kiezen diverse pastagerechten. Er is goede mix van vlees, vis of vega. Uniek aan Vincenzo is de keuze voor halve porties. Ideaal voor gasten met kleine trek. De trots van Vincenzo’s is Pappardelle al Parmigiano met zwarte wintertruffel.De grote Parmigiano wordt aan de bovenkant gebrand, waardoor de kaas smelt. De verse pasta wordt door een grote Parmigiano geroerd. Op je bord wordt hier nog verse truffel aan toegevoegd. Ik kreeg een mooi bord met verse Linguine Vongole, met rode peper en knoflook. Wat een heerlijke maaltijd!

Desserts

Vincenzo’s maakt zelf limoncello en mijn advies is om deze daar zeker te proeven. Wat een frisse en zoet genot. Uiteraard serveert Vincenzo’s ook desserts als tiramisu en sgroppino. Ik wil nogmaals mijn complimenten geven voor hoe ze rekening houden met allergieën. Ik heb de avond een aangepast en net zo lekker menu gekregen. Ik hoefde niets te vragen en kon met een gerust hart eten.

Na het diner ging ik naar huis met een leuke goodiebag met de heerlijke zelfgemaakte limoncello erin!

Lees hier meer Restaurant Reviews in Den Haag