Boekreview: The Thai Curry Guy – Dan Toombs

De boekreview van het nieuwe kookboek van Dan Toombs – The Thai Curry Guy. Dan Toombs, ofwel The Curry Guy, heeft al meerdere boeken op zijn naam staan met curries. In dit kookboek deelt hij de Thaise recepten met ons. Niet alleen curry’s, maar ook salades en noedelgerechten zijn in dit boek te vinden. Vorig jaar kookte ik uit de het kookboek The Curry Guy Compleet. In dit boek stond vooral de Indiase keuken centraal, lees hier de review. Ik vond het een prachtig boek, dus The Thai Currty Guy moest ik ook hebben. Het eerste gerecht wat ik uit dit boek kookte was de Thaise klassieker Pad Thai. Lees hier de review over dit kookboek.

Boekreview: The Thai Curry Guy - Dan Toombs


Over The Curry Guy, Dan Toombs

De Amerikaanse Dan Toombs begon in 2010 als foodblogger met de blog The Curry Guy. Hij is idolaat van de Indiase keuken en kookte een jaar lang alleen Indiaas. Zijn blog viel op in de media en inmiddels al meerdere Indiase kookboeken op zijn naam zoals The Curry Guy, The Curry Guy Easy, The Curry Guy Veggie en de The Curry Guy Compleet. The Curry Guy Thai is zijn nieuwste kookboek en eerste die niet Indiaas is. 

Boekreview: The Thai Curry Guy – Dan Toombs

In dit mooie boek laat Dan Toombs een verzameling van veel bekende Thaise gerechten zien. Het kookboek biedt meer dan 100 typische Thaise recepten voor de thuiskok. Het leuke aan dit boek is dat de recepten origineel en makkelijk te maken zijn. Eén bezoekje naar de toko en je hebt de juiste ingrediënten in huis. Wil je een zelfgemaakte groene of rode Thaise curry met kip of vis, Springroll, Thaise viskoekjes of Pad Thai, je vind het allemaal in dit boek. Ook heerlijke visgerechten zoals gemarineerde dorade en salades staan in dit boek. Je kunt zo een avond vullen met een paar van deze recepten. Ik maakte de Pad Thai uit dit kookboek en was verrast over hoe snel en makkelijk het te maken was. Je schrikt eerst even van de lange ingrediëntenlijst, maar al snel kwam ik erachter dat ik het meeste in huis heb. Dan Toombs maakt de Pad Thai met tofu, kip en garnalen. Ik kook ervoor dit keer alleen Pad Thai met kip te maken. Klik hier voor mijn versie van het recept. Ben je gek op de Thaise keuken? Dan is dit boek een heerlijk boek voor jou.

Boekreview: The Thai Curry Guy - Dan Toombs