Boekreview: Jackfruit kookboek – Jessica Lek

Boekreview van het kookboek Jackfruit van Jesscia Lek. Jackfruit, de nieuwe populaire vegan foodtrend die ook in Nederland al heel actief is. Afgelopen Culiperslunch ontving ik het boek Jackfruit van Jessica Lek. Jackfruit wordt veel gebruikt als vleesvervanger. Ik heb het al geproefd in een broodje, in een taco of zelfs als kip kerrie. In dit boek vind je wel 30 recepten, helemaal vegan, met Jackfruit in de hoofdrol. Wat een variatie is er in dit boek te vinden. Ik vertel je in dit artikel alles over dit boek. 

Over Jackfruit

De Aziatische vrucht jackfruit is niet meer weg te denken uit de foodtrends. Nu steeds meer mensen bewust vega of vegan eten, is de jackfruit een mooi alternatief. Jackfruit, of ook nangka is een vrucht wat van oorsprong uit India komt. Het zijn enorme vruchten die normaal zoet qua smaak zijn. De jonge nangka wordt gebruikt als groente en die kun je ook in blik kopen. 

Boekreview: Jackfruit kookboek - Jessica Lek

Jackfruit als vleesvervanger
Jackfruit is dé nieuwe plantaardige vleesvervanger. Door de vlezige structuur wordt jackfruit regelmatig als vleesvervanger gebruikt. Denk hierbij aan draadjesvlees, rendang, pulled pork of in de kroketten. Jackfruit uit blik heeft van zichzelf niet veel smaak, dus je kunt het lekker kruiden en marineren. Het neemt wel goed de smaken op. Jackfruit heeft weinig calorieën, dus ook voor sporters een ideale vleesvervanger. 

Het Jackfruit kookboek van Jessica Lek , de boekreview

Het Jackfruit kookboek van Jessica Lek is een leuk boek met wel 30 recepten waar allemaal jackfruit in gebruikt wordt. Of het nu voor een voorgerecht of hapje is, of een lekker hoofdgerecht, je vindt hier genoeg inspiratie. Het leuke aan dit boek is dat het gerechten van verschillende keukens. Denk aan de baobroodjes met hoisinsaus, falafel, gyros van jackfruit of een Thaise curry met jackfruit. De laatste sprak mij het meest aan en heb ik gemaakt. Zie hier mijn recept. 

Thaise vegan rode curry met jackfruit

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links