Boekreview The Curry Guy Compleet – Dan Toombs

De boekreview van The Curry Guy Compleet van Dan Toombs. Echt een bijbel voor mij. Ik ben echt gek op de Indiase keuken. Toen ik dit mooie boek van de uitgever Goodcooks zag, was ik op slag verliefd. Want ja, dit boek hoort wel bij mijn verzameling. Ik heb wat Indiase kookboeken, maar nog niet zo’n echt currybijbel. In dit boek staan namelijk wel 200 curry’s, tandoorimaaltijden en bijgerechten uit de Indiase keuken. Het boek van 350 pagina’s is een goede pil voor elke kookliefhebber en wie gek ik op traditionele en moderne Indiase keuken. Wat ik verder van dit boek vond en eruit maakte lees je in dit artikel. 

Boekreview The Curry Guy Compleet - Dan Toombs

Over Dan Toombs

Wist je dat Dan Toombs ook al foodblogger gestart is?  In 2010 startte Dan de blog The Curry Guy en kookte een jaar lang alleen Indiaas. Zijn blog viel op in de media en hij in een mum tijd 130k volgers. Inmiddels heeft Dan Toombs al meerdere Indiase kookboeken geschreven zoals The Curry Guy, The Curry Guy Easy, The Curry Guy Veggie en de The Curry Guy Compleet. The Curry Guy Thai is zijn nieuwste kookboek over de Thaise keuken, hier ben ik ook wel heel benieuwd naar. 

Boekreview The Curry Guy Compleet – Dan Toombs

Zoals de naam als zegt een compleet boek over Indiase authentieke currys, tandoori gerechten, basisrecepten, klassiekers, karahi-, handi- en baltirecepten en natuurlijk streetfood. Daarnaast staan er in dit boek ook diverse recepten met bereidingswijze zoals om te grillen, barbecueën of roosteren. Uiteraard zelf naans, chapatis, chutneys dosa en ander rijst- en bijgerechten staan er ook in. Ik heb de eerste dag al zoveel dingen in dit gemarkeerd, dat ik de komende jaren het boek nog zeker vaak ga pakken. Wat ziet er het er allemaal lekker uit en is het goed uitgelegd. Het eerste gerecht dat ik uit dit boek maakte is de Chicken Zafrani. Deze romige curry met super zacht vlees is een heerlijk gerecht met rijst en naan. Klik hier voor mijn recept, geïnspireerd uit dit boek.

Boekreview The Curry Guy Compleet - Dan Toombs

Dit artikel bevat affiliatelinks