Lunchen met homemade wereldgerechten –  Appeltje Eitje in de Prins Hendrikstraat

Bij Lunchroom Appeltje Eitje op de Prins Hendrikstraat kun je ontbijten en lunchen met lekkere huisgemaakte wereldgerechten. Deze lunchroom met mooi terras is altijd vol, zo populair is het. Appeltje Eitje staat bekend om de sfeervolle inrichting met heerlijk huisgemaakte wereldgerechten, ook voor vegetariërs en vegans. Omdat alles homemade is, kun je ook met dieetwensen de juiste info en opties krijgen, ideaal! Ik ging samen met Marilyn Amaterasu hier lunchen en ik vertel je hier alles over Lunchen met homemade wereldgerechten bij Appeltje Eitje in de Prins Hendrikstraat.

Over Appeltje Eitje

Lunchroom Appeltje Eitje bestaat al een tijdje en is 4 jaar geleden overgenomen door Nigel Croes. Nigel bedenkt en maakt alle gerechten van de kaart zelf. De lunchroom met knusse huiskamersfeer is altijd druk en gezellig. Vriendinnen, gezinnen en yuppen alles zie je hier voorbij komen. Pietje, de zwarte huiskat, loop hier ook altijd rond. Ondertussen zijn er twee vestigingen van Appeltje Eitje erbij in de Appeltje Eitje Keizerstraat in Scheveningen en in de Vruchtenbuurt.

Lunchen met homemade wereldgerechten bij Appeltje Eitje in de Prins Hendrikstraat

De kaart van Appeltje Eitje is uitgebreid. Ik startte de lunch met een rooibosthee en Marilyn koos voor een spannende sap van de dag met spinazie en gember. Bij het kiezen van de maaltijden hadden we iets meer moeite, want wat staat er veel lekkers op de kaart. Vega, vegan, vlees of vis, alles staat hierop. Uiteindelijk koos ik voor de quesadilla met jalapenos en (vegan)kaas, Marilyn voor het populaire gerecht pita met avocadohummus en daarnaast deelde we de Indiase salade met aubergine fritters en vegan naan. De gerechten zijn groot, kleurrijk en heel smaakvol. Ik was vooral vegan van de quesadilla, vegan naan en de aubergine fritters. 

Dieetwensen

Heb je dieetwensen, dan ben je hier aan het juiste. Doordat Nigel alles zelf maakt, weet hij precies wat je wel en niet kan eten. Daarnaast besteed hij extra zorg aan de maaltijd met dieetwensen. Gerechten met gewone kaas kun je ook bestellen met vegankaas, wat ik een fijne oplossing vind. Zo kun je veel meer van de kaart eten. 

Appeltje Eitje is een hotspot op de Prins Hendrikstraat. Wil je hier ontbijten of lunchen, raad ik je zeker aan te reserveren, want deze populaire lunchtent zit vaak vol. Ik heb weer heerlijke gegeten en gesmuld van de Wereldse gerechten.

Lees hier meer Restaurant Reviews in Den Haag