Harissa garnalen met couscous

Harissa garnalen met couscous. Klinkt dit niet ontzettend lekker? Een makkelijke maaltijd met een Marokkaanse twist. Een bordje vol met geroosterde aubergine en paprika, verse kruiden als munt en koriander en couscous. Afgemaakt met gebakken garnalen in Harissa. Harissa is een Marokkaanse rode saus, gemaakt van een kruidenmengsel als komijn, koriander en knoflook en wordt smeuïg door tomatenpuree. Je kunt Harissa ook in de vorm van gedroogde kruiden vinden. Van dit mengsel maak je zelf Harissa pasta. Ik ben gek op Harissa, kijk hier voor meer recepten met Harissa. 

Deze makkelijke maaltijd van Harissa garnalen met couscous staat in 30 minuten op tafel en is zowel koud als warm lekker. Ideaal om van te voren te bereiden. De geroosterde groente zijn gekruid met ras el hanout, een andere populaire Marokkaanse kruiden. Door de verse koriander en munt is het een maaltijd om van te smullen. Hier het recept. 

Voor 4 personen

Ingrediënten

400 gr gepelde garnalen
200 gr couscous
1 aubergine
1 paprika
Een kleine rode ui
2 tl ras el hanout
2 tenen knoflook
1 el Harissakruiden
1 el tomatenpuree
4 el olijfolie
Een paar takjes verse koriander en verse munt 

Bereiding Harissa garnalen met couscous

Verwarm de oven op 200 graden. Bak een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op. Snijd de aubergine in plakjes en de paprika in reepjes. De ui snijd je parten. Vervolgens leg je alle groente op de bakplaat en strooi er de ras el hanout over. Voeg een beetje zout naar smaak toe. Daarna schenk je 2 el olijfolie erover en meng goed door elkaar. Rooster de groenten 20 minuten in het midden van de oven. 

Ondertussen gaan we de couscous wellen. Weeg 200 gram couscous af in een ruime kom. Schenk er 200 ml kokend water bij. Sluit de kom af met een bord. Na 5 minuten heb je perfecte couscouskorrels. 

Vervolgens schenk je de overige olijfolie in een koekenpan. Pel de teen knoflook en pers uit boven de olie. Daarna leg je de garnalen erin. Nu schep de Harissakruiden erbij en daarna de tomatenpuree. Bak de garnalen 5 minuten gaar. 

Als de groente klaar is meng je de couscous met groenten in een ruime saladekom.   Hak de verse koriander en munt fijn, dit mag met steeltjes, want daar zit ook veel smaak in. 

Hussel de salade door elkaar. Serveer met garnalen erop.

Harissa garnalen met couscous

Klik hier voor meer recepten met couscous