Zoete aardappel met kip in oestersaus

Zoete aardappel met kip in oestersaus. Een lekker en makkelijke maaltijd, echte comfortfood. Je hebt voor dit recept maar 5 ingrediënten nodig en het staat binnen 30 minuten op tafel.

Zoete aardappel komt van origine uit Zuid-Amerika en wordt ook wel ‘bataat’ genoemd. De zoete aardappel is een knol, dus eigenlijk een groente. Ondanks dat het een groente is, betekend het niet dat er weinig koolhydraten inzitten. Het zijn wel complexe koolhydraten, die worden langzaam opgenomen in onze spijsvertering, waardoor er energie uit gehaald wordt. Naast koolhydraten bevat de zoete aardappel ook veel vitamines en zelfs eiwitten.

Dit gerecht is een keer spontaan ontstaan, maar staat nu regelmatig op tafel. Het is voedzaam, lekker en snel klaar. Ik wokte er diepvries sperzieboontjes door, lekker makkelijk. Je kunt natuurlijk zelf kiezen wat voor groente je er lekker in vindt.

Servies te bestellen bij Xenos.nl

Voor 2 personen

Ingrediënten

1 grote zoete aardappel
2 handjes diepvries sperziebonen
1 ui
2 el oestersaus
300 gram kippendijfilet
2 el zonnebloemolie

Bereiding Zoete aardappel met kip in oestersaus

Schil de zoete aardappel en was het daarna. Stoom of kook de zoete aardappel beetgaar.

Snijd ondertussen de kippendijfilet in kleine blokjes. Versnipper de ui en bak deze in zonnebloemolie tot ze glazig zijn. Bak de kipblokjes tot de kip gaar is. Voeg dan de boontjes toe. Deze bak je 5 minuten mee. 

Als laatst roer je de zoete aardappelblokjes mee. Schenk de oestersaus erbij en roer goed door elkaar. Voila, je gerecht is klaar.

Zoete aardappel met kip in oestersaus

Klik hier voor meer recepten met oestersaus