Plant-based dineren bij Brasserie Amare in Den Haag centrum

In het nieuwe cultuur- en congreshuis Amare op het Spui in het centrum van Den Haag kun je nu plant-based dineren bij Brasserie Amare. Amare zit op nog geen vijf minuten lopen vanaf mijn huis en dit mooie cultuurpaleis heeft ook een eigen restaurant, genaamd brasserie Amare. Dit grote restaurant is niet alleen beschikbaar voor theatherpubliek, maar voor iedereen in Den Haag. De chef zet de mooiste plant-based hoogstaande gerechten op tafel voor je met groente in de hoofdrol. Ik was uitgenodigd voor een diner en genoot van de prachtige en smaakvolle gerechten op het grote terras buiten. Met mooie wijnen erbij was mijn avond compleet. In dit artikel vertel ik je alles over Plant-based dineren bij Brasserie Amare in Den Haag centrum.

Plant based dineren bij Brasserie Amare in Den Haag

Over Brasserie Amare

Brasserie Amare is een jong restaurant, geopend in de lockdown. Het restaurant heeft veel ruimte binnen in het lichte en stijlvolle restaurant, maar ook op het terras aan het Spuiplein kun je plaats nemen. Leuk zo met uitzicht op de Nieuwe Kerk en de skaters voor het Haagse Gemeentehuis. Chef-kok Nick ten Hagen legt ons uit dat Brasserie Amare sinds kort een volledige plant-based menu heeft. Het concept hierachter is dat bij de bouw van het cultuurpaleis Amare duurzaamheid een belangrijke rol speelde en dit willen ze ook doorvoeren in de Brasserie. Plant based dineren bij Brasserie Amare in Den Haag

The crew

De chefs werken met verse producten uit de natuur en met seizoens- groenten en fruit en kruiden en dit zie je terug in de verfijnde gerechten. Hierdoor is plantaardig koken niet saai en hebben alle gerechten de juiste smaken. Het restaurant werkt met één vaste menu. Side dishes kun je wel bij bestellen en ook met dieetwensen houdt de chef goed rekening. Ook de dames en heren in de bediening geven je alle aandacht die je nodig hebt. Op advies een mooi glas wijn bij je gerecht of een dekentje als het in de avond kouder wordt, de service is top! 

Plant based dineren bij Brasserie Amare in Den Haag

Het Plant-based diner bij Brasserie Amare

We begonnen het diner met een Coeur de Boeuf vleestomaat) met pesto, pijnboompitten, tomatengelei en ijs van olijfolie. Daarna volgde de coquille van kingboleet (een stevige zwam) met gerookte wortelcrème en polenta.


Wij bestelden hierbij nog wat vegan loaded waffle fries met truffelmayo. Hmmm, het hele diner was top, maar de frietjes met vegan mozzarella waren fantastisch!  Als dessert kregen we een tropical cheesecake met passievrucht, mange en een Pornstar Martini shot. 

Wat een heerlijke diner kregen wij voorgeschoteld. Ik was verrast hoe smaakvol en veelzijdig het diner was, volledig plantaardig. Voor iemand die geen vegan is, was ik zeer verrast. Ik kom graag terug op het mooie terras. Neem bij het menu wel even een extra side dish als frietjes of brood, want je merkt wel doordat er geen vlees of vis in zit de gerechten iets minder vullen. 

Plant based dineren bij Brasserie Amare in Den Haag

Klik hier voor meer restaurant reviews van Den Haag