Champignon ragout met tijm, vegan

Vegan champignon ragout met tijm. Een heerlijke romige ragout met kastanjechampignons en witte champignons. Ragout is heel makkelijk om zelf te maken en oh zo lekker! Je maar een roux van plantaardige boter, bloem en bouillon en roeren maar. Ik maak graag kipragout of vegan oesterzwammenragout. Champignons bakken en doorheen roeren. Lekker met verse tijm erdoor. Ragout is lekker in een bladerdeegbakje, deze kun je ook makkelijk zelf maken met plantaardige bladerdeeg in een cupcakevorm. champignon ragout met tijm is ook lekker op een stokbroodje of als vulling voor een kroket. Je kunt ook zelf bitterballen maken van ragout, kijk hier voor het recept van oesterzwam bitterballen. Hier het makkelijke recept van de champignon ragout met tijm,

IngrediΓ«nten

60 gr bloem
150 gr witte champignons
150 gr kastanjechampignons
65 gr plantaardige boter 
1 ui
2 tenen knoflook
1 bouillonblokje 
Een paar takjes verse tijm
Zout
Zwarte peper

Bereiding Champignon ragout met tijm, vegan

Hak de ui en knoflook heel fijn. Vervolgens snijd je de champignons in dunne plakjes. Schep 5 gram plantaardige boter in grote koekenpan of wok en smelt het boter. Bak de uiensnippers tot het glazig is. Voeg de knoflook en champignons toe en bak tot ze gaar zijn. Bak op iets hoger vuur om niet teveel vocht te krijgen. 

Kook ondertussen 500 ml water met een bouillonblokje. Roer goed door.

Pak een steelpannetje en schep hier 60 gram plantaardige boter in. Laat op een zacht vuurtje smelten. Vervolgens voeg je de bloem toe en schenk je een beetje bouillon erbij. Roer met een garde door en zorg ervoor dat je geen klonten krijgt. Schenk bouillon erbij en roer door tot je de juiste dikte krijgt. Is je ragout te dun, voeg een beetje bloem toe.

Als je roux een mooi gladde massa is doe je het vuur uit. Schep de gebakken champignons erbij en roer erdoor. Haal de blaadjes tijm van de hak grof en roer door je ragout.

Tip: Je kunt de ragout makkelijk een paar dagen bewaren. Warm de ragout op in een pannetje op zacht vuur. Is de ragout dik geworden, voeg een klein beetje water toe en roer door.

Champignon ragout met tijm, vegan

Klik hier voor meer ragout recepten