Weekendje Utrecht bij BUNK Hotel

Een weekend in Utrecht doorbrengen met een overnachting in het BUNK Hotel is een unieke ervaring. BUNK is niet zomaar een hotel, het bevindt zich in een monumentale kerk. De kerk is getransformeerd naar een hip hotel met originele knusse kamers. De inrichting zorgt voor een sfeer die perfect past bij het verleden van het gebouw als kerk. Daarnaast kun je de hele dag heerlijk eten in het BUNK restaurant. Alles wat je zoekt in een goed hotel! Ik was al een tijd niet meer in Utrecht geweest en keek er enorm naar uit om een weekendje weg in deze populaire stad te pakken. In dit artikel vertel ik je alles over het diner van het Weekendje Utrecht bij BUNK Hotel.

Weekendje Utrecht bij BUNK Hotel

Over BUNK Hotel

Rondom de Utrechtse Domtoren stonden meerdere kerken. De Westerkerk was één van die vier gereformeerde protestantse kerken. De kerk opende in 1893 en de laatste dienst was begin 2018. De kerk is nu weer open als BUNK! Het wereldberoemde Quellhorst-orgel blijft natuurlijk doorspelen, want dit indrukwekkende instrument is nationaal erfgoed. De orgel is een pronkstuk in het hotel. De glazen lift in het restaurant verbindt het restaurant met de kamers. Prachtig om vanuit de lift op het restaurant en de workspaces uit te kijken.

Het hotel zit slechts 400 meter vanaf Utrecht Centraal en Hoog Catharijne. BUNK hotel is de perfecte plek voor een weekendje Utrecht, want je wandelt zo het centrum of Hoog Catharijne in. 

BUNK heeft ook meerder workspaces in het hotel, op diverse verdiepingen. Je gaat naar boven in de mooie glazen lift en zoekt een (rustig) werkplekje uit. Hier kun je ook eten uit het restaurant bestellen.

De kamers in BUNK hotel

BUNK hotel heeft knusse en hippe kamer, voorzien van een comfortabele bed en sfeerverlichting die je zelf bedient. De kamer is super leuk ingericht en daardoor is overnachten hier echt speciaal. Het hotel heeft zeven verschillende kamers, er is hier voor elk wat wils. Van stapelbedden voor vrienden tot romantische uitjes en grote BUNK+++ kamers. Houd er rekening mee dat het een oud kerkgebouw is en het hier galmt. Vanuit je bed kun je nog geluiden van het restaurant horen. Ik als diepe slaper had hier totaal geen last van en anders zijn een paar oordoppen de goede oplossing.

Weekendje Utrecht bij BUNK Hotel

BUNK Restaurant

Bij BUNK in Utrecht kun je de hele dag door eten in het BUNK restaurant. Ontbijt, lunch, borrel of diner, het kan hier allemaal. Het menu staat vol kleine gerechten uit de wereldkeuken met duurzaam vlees of vis of vega(n). Reserveer een tafel van te voren, want ook gasten buiten het hotel schuiven hier graag aan. In het weekend is het restaurant vol met gezinnen en groepen vrienden. 

Wij dineerden de avond van aankomst in het restaurant met open keuken. We begonnen met een Tom Ka (Thaise kokossoep) met garnalen en sushi met verse zalm. De presentatie van de sushi was schitterend. 

Onder het genot van een goed glas wijn gingen we door met de hoofdgerechten. Je kunt kiezen uit een tajine met op de huid gebakken zeebaars, Rendang, maar ook Gnocchi of Zuurkool. Bij alle gerechten staat een vega-optie, ideaal hè. 

Het ontbijt was echt een feestje. Als je het ontbijt boekt bij de overnachting mag je namelijk gewoon iets van de brunchkaart kiezen. Hier staan wel hele leuke gerechten op. Bowls, Pancakes, maar ook rijk belegde sandwiches met bijvoorbeeld zalm, Rendang of huisgemaakte frikandel (Le Frique Special). Je ontbijt in het restaurant wel veel sfeervoller dan met een uitgebreid buffet. Dit was een heerlijke start van de dag. 

Weekendje Utrecht bij BUNK Hotel

Weekendje Utrecht bij BUNK Hotel

Hoewel het kort was, wakkerde mijn weekend in Utrecht met overnachting in BUNK hotel mijn plezier voor reizen en het verkennen van nieuwe plaatsen in eigen land weer aan. Nederland heeft zoveel moois te bieden. Je kunt naast Utrecht ook lekker een weekendje weg in de Veluwe, Wageningen of bijvoorbeeld Den Haag.

Weekendje Utrecht bij BUNK Hotel

Klik hier voor meer reisverhalen en weekendjes weg.