Weekendje weg in een Natuurhuisje

Behoefte aan een weekendje weg en ontsnappen aan de drukte van alledag? Zo ja, dan is een reis naar een Natuurhuisje in Nederland misschien wel het perfecte weekendje weg voor jou. Of het nu vroeg in de lente is of laat in de herfst, deze schilderachtige plattelandsregio biedt tal van bezienswaardigheden en activiteiten die je verblijf bijzonder maken. Dompel jezelf onder in kilometerslange ongerepte bossen, geniet van adembenemende uitzichten over rustige weilanden en keer terug naar de basis. Dat alles binnen handbereik van grote steden als Amsterdam, Apeldoorn, Rotterdam of Den Haag! 

Logeren in het duurzame Wikkelhuisje in de Veluwe

Wat is een Natuurhuisje

Of je nu op zoek bent naar vakantiehuizen, glamping accommodaties of chiquere bungalows, je vind het bij Natuurhuisje. Dit online platform dat bestaat sinds 2009 biedt iets unieks. Als bezoeker kun je kiezen volledige afzondering in een prachtige natuurlijke omgeving in vakantiewoningen door heel Europa die een prachtige omgeving. Wakker worden in het bos, bergen of aan zee, vogels horen fluiten of je op een ochtend een eekhoorn uit het raam ziet.  Even weg van de drukke stad en genieten in de natuur.

De eigenaren Tim en Luuk bedachten dit unieke Nederlandse concept om de mens en natuur dicht bij elkaar te brengen. Van hut tot villa; de natuurhuisjes zijn er in alle soorten en maten. De huisjes staan op unieke plekken midden in de natuur én zijn ver weg van de massa. Wat denk je van een lekker weekendje weg in Nederland naar de Veluwe, Biesbosch op de Waddeneilanden. Of liever het buitenland naar de Bretagne in Frankrijk of de Ardennen, er is genoeg keuze. 

Daarnaast draag je ook bij aan lokale natuurprojecten met elke boeking gemaakt via Natuurhuisje. Dit is om een bijdrage te leveren aan het herstellen van de balans tussen de mens en de natuur. Want dat is hard nodig! Sinds 2023 focust Natuurhuisje zich op volledige duurzaamheid. 

Wikkelhuisje in de Veluwe 

Tijdens de corona periode boekte ik een lang weekend in een Natuurhuisje in Veluwe, op de rand van Apeldoorn. De Veluwe is één van mijn favoriete plekjes. Ik ben gek op het mooie, grote bos en ik vind het leuk om dieren te spotten, vooral herten. Dit huisje is gemaakt van gerecycled karton en huisje heeft op zijn minst 50% groene stroom. Naast het duurzame is het ook een super mooi huisje om te zien. Ik heb hier een heerlijk verblijf gehad. Lees in het artikel Logeren in het duurzame Wikkelhuisje in de Veluwe mijn verslag over het verblijf.