Romige courgette tomatensoep

Romige courgette tomatensoep, een lekker soepje om weer even wat groente binnen te krijgen. Wat doe je als je een courgette en tomaten over hebt? Inderdaad, soep maken!  Deze soep is ideaal als lunch of als voorgerecht. De soep is goed smaak door dat de groente eerst geroosterd in de oven wordt met Italiaanse kruiden. Daarna in een soeppan koken met bouillon en je hebt een lekkere kruidige vegetarische groentesoep. Voeg naar smaak een beetje sojaroom toe. Door het gebruik van sojaroom is deze soep koemelkvrij en vegan. Hier het recept. 

Ingrediënten

6 tomaten
1 courgette
1 ui
3 tenen knoflook
2 groentebouillonblokjes
2 tl Italiaanse kruiden
3 el olijfolie
250 ml Soja cuisine (kookroom)
Zout
Zwarte peper
Een paar blaadjes basilicum

Bereiding

Start met het verwarmen van de oven op 200 graden. Bak een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op.

Eerst was en snijd de courgette in blokjes. Was de tomaten en snijd in kwarten. Leg de groente op de bakplaat. Schenk 1 el olijfolie erover en bestrooi met Italiaanse kruiden. Schuif de bakplaat in de oven en laat 20 minuten roosteren in het midden van de oven. 

Als de groente klaar is, ga je verder met de soep. Snijd de uien en knoflook fijn. Pak een soeppan en schenk hier de overige olijfolie in. Bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Vervolgens voeg je de groente en 1 liter water. Gooi de bouillonblokjes erbij en roer door. Laat minimaal 10 minuten koken. 

Als laatst pureer je de soep tot een gladde soep. Voeg naar smaak gemalen zout en zwarte peper toe. 

Garneer de soep in soepkommen met een paar blaadjes verse basilicum. Voeg naar smaak de soja cuisine per kom toe.

Romige courgette tomatensoep

Klik hier voor meer Vegan recepten

Klik hier voor meer soeprecepten

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links