Gevulde courgettes met kipgehakt en feta

Gevulde courgettes met pesto kipgehakt en feta. Zien deze bootjes er niet leuk uit. Een ideaal koolhydraatarm gerecht en ook nog eens erg lekker. Het het vult heel goed en is goed op te warmen. Ik marineerde het gehakt te bakken met een Pesto Arrabiata. Zo krijgt het gehakt een Mediterrane en pittige smaak. De bootjes vul en je met verkruimelde feta erover kan het zo de oven in. Ook heel lekker met stukjes olijven ertussen. In een half uurtje heb je heerlijke gevulde courgettes op tafel staan. Dit gerecht is lekker met couscous, rijst of gewoon zo! Ook de volgende dag is het nog heel lekker. Gewoon ff oppiepen in de magnetron en je kan weer smullen. Vegatip: Dit recept is ook heel lekker met vegagehakt. Hier het recept van de Gevulde courgettes met kipgehakt en feta.
Ingrediënten
2 courgettes
350 gram kipgehakt
2 rode paprika’s
1 groot ui
2 tenen knoflook
½ potje Pesto Arrabiata
50 gram feta
2 el olijfolie
Bereiding Gevulde courgettes met kipgehakt en feta
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de ui en knoflooktenen fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes. Bak in een pan de uien en knoflook met olijfolie. Bak het gehakt erbij. Als het gehakt bijna gaar is, voeg je de pesto en paprikastukjes toe.
Was en halveer de courgettes over de lengte. Hol met een lepel de vulling voor een groot gedeelte uit de courgettes. Leg de courgettes in een ovenschaal tegen elkaar aan, zodat ze niet omrollen. Vul de courgettes met het gehakt. Verkruimel de feta erover. Spray of smeer een beetje olijfolie op en bovenkant van de courgettes waar geen vulling is.
Plaats de ovenschaal 30 minuten in de oven. Laat het eerst een beetje afkoelen, voordat je het eet, want de courgette kan nog heel heet zijn.
