Salade met gele courgette, gerookte kip en feta

Salade met gele courgette, gerookte kip en feta. Salades, lekker op zijn tijd, vooral met dit warme weer. Ik eet niet vaak salades en als ik een salade eet moet het wel goed gevuld zijn. Groente vind ik lekkerder uit de oven en met kip of vis erbij heb ik een vullend en gezond bordje. Deze salade is zelfs koolhydraatarm, net zoals de Salade met kip, aardbeien, appel en geitenkaas of Salade met kip ketjap gehaktballetjes of deze vegetarische salade met groene asperges, avocado en geitenkaas en Griekse salade met spinazie, feta en gemarineerde kip uit de oven. Maar salades met couscous, aardappelen of kikkererwten zijn ook leuk om mee te variëren. Je kunt zo goed variëren en als je er een mooi bordje van maakt, eet het nog lekkerder! 

Met het warme weer eet ik vaker salades. Makkelijk, niet te lang koken met dit weer en een lichte maaltijd, want ik krijg ook gelijk minder eetlust met het warme weer. In deze salade zit gele courgette. Deze courgette kwam uit de tuin van mijn vriendin. Ik googelde alles over de gele courgette. Met Sim only ben je snel en makkelijk online. Wist je dat gele courgette op de kleur na hetzelfde is als een groene courgette? Superleuk om daarmee aan de slag te gaan. Verder vulde ik de salade met geroosterde paprika uit de oven, veldsla, komkommer, tomaat, gerookte kip en feta. Een lekkere combi van warm en koud. Een feestje op je bord. Hier het makkelijke recept. 

Voor 2 personen

Ingrediënten

50 gr veldsla
1 gerookte kipfilet
½ komkommer
10 cherrytomaten
1  gele courgette
1 rode paprika
Een ui
2 tl Italiaanse kruiden
3 el olijfolie
100 gr feta

Bereiding Salade met gele courgette, gerookte kip en feta

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. 

Snijd de ui in parten. Was de courgette en paprika en snijd in dunne plakjes. Halveer de cherrytomaten en verdeel dit alles over de bakplaat. Daarna schenk de olijfolie erover en strooi de Italiaanse kruiden erover. Voeg een beetje zout toe en meng alles goed door elkaar. Rooster de groente 20 minuten in de oven. 

Vervolgens snijd je de komkommer in plakjes. Ook de feta snijd je in blokjes. De gerookte kip snijd je plakken.  

Als laatste pak twee grote borden en verdeel je de veldsla erover. Verdeel de komkommer erover. Daarna verdeel je de groente uit de oven op de salade. De feta strooi je over de salade. Leg de kip in het midden van het bord.

Salade met gele courgette, gerookte kip en feta

Is het geen plaatje zo? Ik maakte deze foto met mijn mobiele telefoon, een Samsung, Fairphone4 of Iphone maken mooie foto’s.

Klik hier voor meer recepten van salades