Vegan tonijnsalade

Vegan tonijnsalade, wie had hier vroeger aan gedacht? De vegan trend is al jaren aanwezig en de bijzonderste dingen zijn er in de vegan variant. Naast de wereldse authentieke vegan gerechten die populair zijn als hummus, baba ganoush of spinaziepesto. Vegan sashimi, vegan calamaris, vegan kip en ze smaken vaak ook nog best goed. Dit verschilt wel enorm per merk en smaak, maar het wordt steeds beter.
Laatst maakte ik kennis met vegan tonijn uit blik. De structuur lijkt erop, de smaak lijkt erop (uiteraard niet exact hetzelfde), dus waarom niet ermee experimenteren. Ik maakte deze tonijnsalade smeersel met vegan mayonaise, kappertjes en rode ui, roer maar en gaan. Lees hier het makkelijk recept.
Ingrediënten
1 blik vegan tonijn
10 kappertjes
½ rode ui
1 eetlepel vegan mayonaise
Peper/ zout
Bereiding
Open het blik vegan tonijn en laat het vocht eruit lekker. Pak een ruime kom en leg de tonijn hierin. Maak met een vork los van elkaar.
Pel de rode ui en snijd heel fijn. Gooi dit bij de vegan tonijn. Daarna voeg je ook de kappertjes toe.
Als laatst roer de vegan mayonaise erdoor tot het een stevige smeersel wordt. Voeg naar smaak zout en zwarte peper toe.
De vegan tonijnsalade blijft ongeveer 3 dagen afgedekt in de koelkast goed.

Klik hier voor meer vegan recepten