Salade met groene asperges, avocado en geitenkaas

Salade met groene asperges en geitenkaas. Tegenwoordig maak ik steeds vaker een feestje van mijn lunch. Salades, shakshuka, soep, noem maar op. Laatst maakte ik deze lekkere salade met gegrilde groene asperges, komkommer, tomaat, avocado en zachte geitenkaas. Ik maakte de salade af met Gran Reserva Sherryazijn. Het zuurtje van de azijn past namelijk erg goed bij deze frisse salade. Moeilijk om te maken? Totaal niet. Even wat dingetjes klein snijden en je hebt een heerlijke salade voor de lunch. Helemaal vegetarisch. Maak de salade gerust een dag van te voren, maar doe de sherryazijn er op het laatst op. Hier het makkelijke recept.

Lees hier meer over Sherry wijn en azijn

Voor 2 personen

Ingrediรซnten

350 gram groene asperges
Een halve komkommer
1 roma tomaat
1 avocado
100 gr zachte geitenkaas
1 el zonnebloemolie
Optioneel: 2 el sherry azijn of balsamicozijn

Bereiding Salade met groene asperges, avocado en geitenkaas

Was de groene asperges en snijd de harde onderkant eraf. Vervolgens halveer je de asperges. Pak een koekenpan en schenk hier de zonnebloemolie in. Bak de asperges tot ze zacht zijn. Laat de asperges een beetje afkoelen

Ondertussen snijd je de komkommer en tomaat in kleine stukjes. Meng in een schaal de groene asperges, komkommer en tomaat. 
Pak een diep bord en schep het mengsel erop. Daarna halveer je de avocado, snijd in de schil in repen en lepel de avocado uit. Leg een halve avocado per bord erop.

Snijd de geitenkaas fijn en verdeel over de salade. Schenk als laatst 1 el sherryazijn op de salade.

Salade met groene asperges, avocado en geitenkaas

Klik hier voor meer salade recepten