Dit receptje van het vispannetje met 3 soorten vis heb ik jaren geleden ontdekt. Ik had trek in vis en na wat zoeken op ah.nl vond ik dit makkelijke gerecht. Het is een ideaal en smaakvol recept die je naar je eigen wens kan invullen. AH koos voor 1 mooi stuk vis, ik kan nooit kiezen en wil 3 soorten, zalm, kabeljauw en garnalen. Het makkelijke is ook dat je hiervoor diepvriesvis kan gebruiken. Hier het recept.
Bereidingstijd: +/- 30 minuten
Voor 4 personen
Ingrediënten
125 gr zalmfilet (1 stuk diepvries)
1 stuk kabeljauw (diepvries)
+/- 8 garnalen
1 courgette
1 paprika
½ bak champignons
1 groot ui
3 tenen knoflook
1 bouillonblokje
1 blik gepelde tomaten
2 el olijfolie
Witte rijst
Bereiding
Kook de rijst volgens de verpakking.
Begin met het snijden van de uien. Pak een stoofpan of wok met deksel en bak de uien in olijfolie en pers de knoflook erbij. Laat dit kort bakken op een middelhoog vuur tot de uien glazig zijn. Snijd ondertussen de courgette in tweeën over de lengte en snijd het nogmaals door tweeën. Snijd het dan in niet te dunne schijfjes. Gooi dit erbij in de pan. Snijd daarna de paprika’s in kleine blokjes en de champignons in schijfjes. Bak dit alles mee.
Voeg de gepelde tomaten en het bouillonblokje toe en laat dit stoven met de deksel erop tot de tomaten zacht zijn en er een dikke saus ontstaat. Voeg de vis in grove blokken toe en laat dit met deksel erop nog 10 minuten stoven.
Strooi op het laatst wat fijngehakte peterselie over het gerecht. Eet smakelijk en geniet!
Pas op met gelijk eten, de groentestukken kunnen nog erg heet zijn.