Authentiek Dominicaans eten – La Bandera Rotterdam

Intro

Op de bruisende, multiculturele Nieuwe Binnenweg in Rotterdam zie je grote diversiteit aan restaurants en eettentjes. Van sushi tot Surinaams, maar  ook Dominicaans. Ik was nog niet bekend met de Dominicaanse keuken. Reden genoeg om wat te proeven bij La Bandera. En reserveren? Dat kan via de Restoranto- app.

De sfeer is heel ontspannen en gezellig met Bachata-muziek op de achtergrond. De eigenaren zijn een stel en zij hebben al 5 jaar een restaurant op de Nieuwe Binnenweg. Wat mij direct opviel is dat veel gasten ook van Dominicaanse afkomst waren. Dat vind ik een goed teken.

 

Menu

Het menu bestaat uit een diversiteit van vlees, vis en vegetarische gerechten. De hoofdingrediënten in de Dominicaanse keuken zijn bonen en rijst. Dit zie je in veel Zuid- Amerikaanse keukens terug.

Ooit gehoord van een Arepas pollo? Dit is een soort broodje gemaakt van maïsmeel en heel krokant gebakken (het lijkt bijna gefrituurd).  Je kan dit broodje bestellen met kip, rundvlees, geitenvlees of kaas. Mijn broodje was gevuld met pulled chicken. Dit is echt een heerlijk voorgerecht. Doordat het broodje zo krokant is, smaakt de buitenkant net als een kipnugget. Een aanrader!

De hoofdgerechten zijn een mix van grill- stoof- en visgerechten. De Moro Con Pollo Guisado is
een traditioneel gerecht met gestoofde kip en moro (rijst met bonen). Het smaakt heerlijk en  kruidig. De Pollo a la Plancha is gerecht van kip van de grill, ook deze is erg lekker gekruid. Je kan bij de grillgerechten als bijgerecht kiezen voor rijst, salade of frietjes.

 

Conclusie

Bij La Bandera heb ik heerlijk Dominicaans gegeten. De sfeer binnen vond ik heel aangenaam en gezellig. Het reserveren via Restoranto was erg makkelijk en voor Rotterdammers een echte aanrader.


Restoranto

Ik reserveerde bij dit restaurant via de Restoranto-app. Via deze app, waar meerdere horeca-ondernemingen in Rotterdam op zijn aangesloten, bestel en betaal je van te voren via de app. Je kan in de app ook je dieetwensen en allergieën doorgeven. De app is heel makkelijk in gebruik. Je download de app via de website of in je shop. Via de app kies je een aangesloten restaurant, je maakt een keuze uit de menukaart en op het laatst kan je betalen via Ideal of met een creditcard. 
Het voordeel van het bestellen via Restoranto is dat je bij binnenkomst, na het vermelden dat je via Restoranto hebt gereserveerd, je direct je bestelling krijgt. Ideaal voor een snelle hap, bijvoorbeeld tijdens de lunch. Maar ook als je door wilt naar de bioscoop geen uren hebt om te dineren.
Én Restoranto steunt ook een goed doel.
  Van elke bestelling die je doet via de app, krijgt een kind in Oeganda een warme maaltijd.  Vandaar de slogan You Eat You Feed. Hoe mooi is dat?