5-gangendiner thuis – Food By My Horeca

Thuis geniet van een 5-gangendiner, helemaal verzorgd. Dit kan door Food By My Horeca. Food By My Horeca is een Haags concept, opgericht door MY Horeca. Horeca ZZP’ers hebben de afgelopen tijd veel inkomsten misgelopen. Food By My Horeca zet hun in bij het bereiden van deze maaltijden. Ik proefde laatst een uitgebreid 5-gangendiner thuis en mocht ervaren hoe dat in zijn werking gaat. Thuis bezorgd, opwarmen en rustig dineren. Ik vertel je alles over dit diner. 

Over Food By My Horeca

Marc en Youri zijn de oprichters van MY Horeca met als doel bemiddelen tussen Horeca ZZP-ers en de Horeca. MY betekent ‘van mij’, ‘voor mij’ en ‘door mij’, persoonlijke benadering staat bij hun voorop! MY Horeca staat in voor iedereen in de horeca business. Daarnaast kun je terecht voor advies en organisatie voor grote evenementen. De heren geven om kwaliteit. De afgelopen tijd hebben Horeca ZZP’ers veel inkomsten misgelopen. Om hen te helpen kwam het idee Food By My Horeca. Hier kun je elke vrijdag, zaterdag en zondag een maaltijdbox bestellen. Elke week is er een nieuw menu. Het menu is een mix van vegetarische, vlees- en visgerechten. Online kun je zien wat het menu van de week is. Je hebt al een 5-gangendiner voor € 20,- per persoon. De boxen zijn af te halen op de Prinsegracht in Den Haag of voor een kleine bedrag bezorgd. 

Vegetarisch en dieetwensen
Ben je vegetarische of heb je dieetwensen/ allergieën? Bij Food By My Horeca wordt hier erg zorgvuldig mee omgegaan. Toen ik mijn allergieën doorgaf, werd er direct aan alternatieve producten gedacht. Wat goed! Om het onderscheid te maken welke maaltijden er voor mij waren, kreeg ik een apart tasje met daarop geschreven “dieetwensen”. 

Het 5-gangendiner thuis
Op een vrijdagmiddag kreeg ik mijn maaltijden geleverd. Zoals  beloofd in 2 tasjes. In de tasjes lagen de maaltijden netjes verpakt in bakjes waarin ik de gerechten kon opwarmen. En lag een briefje bij met duidelijk instructies hoe ik de gerechten kon opwarmen en hoe ik het meest efficiënt van het diner kon genieten. 

De gerechten

We startten met gang 1, tartaar van bietjes. Dit gerecht was kleurrijk en lekker fris. Ondertussen kon ik vast gang 2 opwarmen, makreelfilet met een salsa van tomaat, granaatappelpitjes en citrus. Yum! Dit was heel lekker. Gang 3, terrine van paddestoelen en pijnboompitjes en rode uien chutney, was ook echt om te smullen. Ik kreeg een speciale terrine, ipv met kaas met geitenkaas. Wat knap bedacht.


Het hoofdgerecht, gang 4, bestond uit gnocchi alla romana. Mijn vriendin had een huisgemaakte gnocchi met kip en heel veel parmezaan. Ik kreeg de vega variant, gnocchi met tomatensaus, groente en feta. Ook dit gerecht was erg lekker, alleen wel erg machtig.

Ondanks dat, hield nog graag plek over voor het dessert. Gang 5 bestond namelijk uit een Monchoutaart met passievrucht voor mijn vriendin en voor mij een chocolademousse met kokosroom. De chocolademousse was heerlijk zoet en romig, wat een feest.

Wat een leuke ervaring om zo een diner thuis te hebben. De beschrijving en verpakkingen waren erg duidelijk en ik vond het super leuk thuis de bordjes op te maken. Voor deze prijs wil ik dit zeker wel vaker bestellen. Ik raakte geïnspireerd door de gerechten en was verrast over hoe goed zij omgaan met dieetwensen. Je kunt zien dat hier echt professionals aan het werk zijn.