Mango en avocado salade met knoflookgarnalen

Mango en avocado salade met knoflookgarnalen. Niks lekkerder in de zomer om een lekkere bowl salade te eten. Het is alleen wel belangrijk dat de salade goed vult. Dit kan je doen door de juiste ingrediënten te gebruiken. Deze salade vult goed door de avocado en mango en als smaakmaker zit er komkommer, rucola en chilipeper bij. En helemaal koolhydraatarm, klik hier voor meer koolhydraatarme recepten. Voeg naar smaak koriander toe en het is helemaal compleet. Houd je niet van garnalen? De salade is ook heel lekker met gerookte kip. Dit is nu mijn favoriete salade. Ik krijg er geen genoeg van. Zie hier dit simpele recept van deze bowl.

Voor 4 personen

Ingrediënten

400 gram gepelde garnalen
3 tenen knoflook
2 el olijfolie
2 avocado’s
1 rijpe mango
1 komkommer
Een halve chilipeper
100 gram veldsla
Een bosje koriander

Bereiding Mango en avocado salade met knoflookgarnalen

Pak een koekenpan en schenk de olijfolie hierin. Pers de knoflook uit boven de pan. Voeg de knoflook direct toe en bak de garnalen tot ze gaar zijn. Probeer geen vocht over te houden.

Ondertussen schil je de mango en snijd je deze in kleine blokjes. Haal de pitten uit de avocado’s en snijd deze ook in kleine blokjes. Was de komkommer en snijd deze in kleine blokjes. De chilipeper snijd je in dunne ringen. Voor een pittige bite kun je de pitten erin laten. Als laatst hak je de koriander fijn.

Pak een bowl en leg de veldsla onderop. Vervolgens verdeel je de andere ingrediënten op het bord. Op de foto ziet het er leuk uit als alles los opgemaakt is in de bowl.

Mango en avocado salade met knoflookgarnalen

Klik hier voor meer salade recepten