Sac Tava – Turkse lamsstoof

Sac Tava, een Turkse lamsstoof gevuld met paprika. Ik ben gek op de Turkse keuken. De Turkse keuken is een rijke keuken met veel vlees- en visgerechten, maar ook veel vegetarische gerechten met linzen en bulgur zoals de Mermicek Corbasi, één van mijn favoriete linzensoepen en Kisir, vegan bulgursalade. De Turkse keuken heeft veel invloeden uit het Midden-Oosten en Azië. Ook stoofgerechten zijn ze goed in. Wat fijn is dat de Turkse keuken ook veel gebruikt maakt van lamsvlees. Deze Sac Tava, een stoofschotel met lamsvlees en paprika, stond al een tijdje op mijn lijstje om te maken. Heel smaakvol met paprikapuree, verse paprika en tomaten. Heel gemakkelijk te maken. Je kunt dit gerecht een met rijst of met zelfgemaakte tomatenbulgur. Hier het makkelijke recept.
Voor 3-4 personen
Ingrediënten Sac Tava Turkse lamsstoof
600 gr lamsbout (zonder bot)
1 el paprikapasta (of tomatenpuree)
2 groene puntpaprika’s
1 chilipeper
1 rode paprika
2 vleestomaten
2 uien
3 tenen knoflook
3 el zonnebloemolie
Zout
Verse peterselie
Bereiding Sac Tava – Turkse lamsstoof
Snijd het vlees in kleine blokjes en leg apart.
Hak de uien en knoflook fijn. Vervolgens snijd je de paprika’s in dunne reepjes.
De chilipeper zijn je over de lengte open, verwijder de zaadlijst en pitjes en snijd fijn.
Schenk in een braadpan of hapjes de zonnebloemolie. Bak de uien en knoflook hierin. Voeg de lamsvlees toe en bak tot het rondom bruin is.
Daarna voeg je paprikapasta toe en bak hiermee de paprika’s en chilipeper mee. Voeg naar smaak zout toe. Ondertussen snijd je de tomaten in blokjes.
Laat dit verder een klein half uurtje stoven tot je een mooie stoof krijgt in tomatensaus.
Als laatst hak je de peterselie fijn en strooi bij het serveren over de stoof.
