Gastvrij Indiaas eten – Restaurant Atithi

Gastvrij Indiaas eten bij Restaurant Atithi. Het Indiase Restaurant Atithi heeft een mooi plekje op het Vasteland in Rotterdam. Als je van de drukke weg naar beneden kijkt, zie je een leuk straatje met hier Restaurant Atithi. De eerste vestiging zit in Delft en sinds oktober 2021 is er ook een vestiging in het centrum van Den Haag

Bij Atithi serveren ze authentieke Indiase gerechten vanuit meerdere streken. Ik was door Anne, van Anne Travel Foodie, uitgenodigd kennis maken met dit restaurant en de bijbehorende Indiase keuken. Sinds oktober 2021 opende Atithi ook een restaurant in Den Haag. Ook bracht ik een bezoek. Zoals het restaurant in Rotterdam voorzien van heerlijk eten, kun je in Den Haag ook terecht voor lekkere cocktails met een Indian twist erbij. Ik vertel je hier alles over in dit artikel.

Gastvrij Indiaas eten - Restaurant Atithi

Over Atithi

Restaurant Atithi, wat gast betekent, bestaat nu een aantal jaren. De eerste vestiging is in Delft. Twee jaar geleden openden zij ook een Restaurant in Rotterdam en sinds oktober 2021 ook in Den Haag. De kaart word samengesteld door de Chef Ravindra Pratap Singh en in Rotterdam bereid door de Chef Suman Chakraborty. Zij inspireren zich door de kookwijzen van hun moeder en vrouwen. Chef Suman kwam kennismaken met ons en vertelde waar heeft leren koken in India. Het merendeel van het restaurant spreekt alleen Indiaas en Engels. Onze serveerster sprak wel Nederlands met ons.

Gastvrij Indiaas eten - Restaurant Atithi
Gastvrij Indiaas eten - Restaurant Atithi

Papadums met mangochutney

We krijgen bij ons eerste drankje papadums met mango chutney. Hier ben ik zo dol op!

Gastvrij Indiaas eten - Restaurant Atithi

Paani Poorie en Lamb Seekh

We begonnen met verschillende Paanie Poorie,Samosa Chaat en Lamb Seekh. Lamb Seekh, dit zijn lamsworstjes heb ik vaker gegeten en ben ik dol op. Paanie Poorie was nieuw voor mij. Het is krokant deegballetje wat van binnen hol is. De bovenkant breek je en hier schenk je een kruidig watermengsel in. Als er water over is, kun je dit gewoon opdrinken.De serveerster vertelde ons dat dit erg gezond is. Je proeft sterk de komijn, chilis, koriander en gember terug. Heel lekker en leuk om te proberen.

Gastvrij Indiaas eten - Restaurant Atithi
Lamb Seekh
Gastvrij Indiaas eten - Restaurant Atithi
Paanie Poorie
Gastvrij Indiaas eten - Restaurant Atithi

Curries en homemade Naan

Na de heerlijke voorgerechten konden we kiezen uit een uitgebreide kaart. Tandoori, Saagh Gosh, Rogan Josh, Paneer, Navratri Jalfrezi, Kerala praw curry, Butter Chicken noem maar op. Het restaurant heeft een selectieve kaart dus niet 10 pagina’s. Het is een selectie van de beste gerechten van de chef, zodat ze alles vers kunnen maken. Heerlijk met naan of tandoori roti en rijst.

Gastvrij Indiaas eten in Rotterdam - Restaurant Atithi
Gastvrij Indiaas eten - Restaurant Atithi

Healthy drankjes en Indian cocktails

Bij restaurant Atithi kun je hele speciale drankjes drinken. Verschillende soorten healthy drankjes, Gulabi Chai. Gulabi Chai, Indiase Cocktails en Mocktails. Gulab Chai is een traditionele Indiase thee uit Kashmir. Dit luxe en speciale drankje werd geserveerd met kardemon, rose, saffraan, amandelen en pistache. De thee wordt doordrenkt met gember en kardemon. Een ware smaakexplosie. In Den Haag staan er ook cocktails op de kaart. Deze cocktails of mocktails zijn Westerse cocktails met alleen een Indiase twist qua kruiden of ingrediënt. Zeker een aanrader.

Gastvrij Indiaas eten in Rotterdam - Restaurant Atithi
Gastvrij Indiaas eten - Restaurant Atithi

Dieetwensen

Het restaurant gaat zeer goed om met dieetwensen. De kaart bestaat uit diverse vegetarische en veganistische gerechten. Ik gaf mijn dieetwensen vooraf door. Vervolgens keek de Chef welke gerechten er mogelijk voor mij waren en eventueel aangepast werden. Doordat ze alles vers maken is er gelukkig veel mogelijk. Dit vond ik heel erg fijn.

Ik heb een fijne avond gehad bij Restaurant Atithi. Het eten was vers en smaakvol. De Paanie Poorie vond ik het leukst om te proberen, dit had ik niet eerder gezien. Voor een avond lekker Indiaas eten, ben je bij restaurant Atithi aan het juiste adres.

Klik hier voor meer restaurant reviews