Quiche met Thaise curry kip en filodeeg

Quiche met kip in thaise curry met filodeeeg. Een quiche met een Aziatische twist en oh zo lekker. De kip bak je op met Thaise rode currypasta, prei erdoor en dan je quiche vullen. Ik ben gek op quiche en vind een quiche met filodeeg heel lekker. Het voordeel is dat filodeeg een stuk minder vet is als bladerdeeg en ook nog eens minder koolhydraten bevat. Ik vind het een uitkomst. Je kan de pittige currypasta kopen om een pittige quiche te krijgen.Β Hier het recept voor Quiche met Thaise curry kip en filodeeg.
IngrediΓ«nten
200 gram kippendijfilet
4 eieren
2 stuks prei
100 ml kokosmelk
2 el zonnebloemolie
Een paar plakjes filodeeg
2 el Thaise rode currypasta
Verse koriander
Bereiding Quiche met Thaise curry kip en filodeeg
Snijd de dijfilet in hele smalle reepjes.
Pak een wok en schenk de zonnebloemolie hierin. Als de olie verhit is, bak je de kip met currypasta. Snijd de prei in fijne ringen en was het goed in een vergiet. Voeg toe bij de kip. Bak tot de kip gaar is.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een springvorm en vet deze in met een kleine beetje olie en een kwastje. Leg de half bevroren filodeegvellen erin. Leg het kip met preimengsel op de bodem van de springvorm.
Klop de eieren los in een aparte kom. Voeg de kokosmelk en een klein snufje zout toe. Schenk het mengsel in de springvorm.
Bak de quiche 20-30 minuten in de oven. Als de quiche klaar is hak je koriander fijn en strooi je die erover.
