Quiche met courgette en gerookte zalm

Quiche met courgette en gerookte zalm in een roos. Deze is quiche is makkelijk om te maken, super smaakvol en ziet er ook nog eens mooi uit. Quiches zijn leuk om mee te variëren. Je kunt quiche maken met kip en pesto, quiche met courgette en tonijn, quiche met zalm en geitenkaas, quiche met witte asperges, quiche met brie en ga zo maar door . De basis van quiche zijn veel eieren in een krokante luchtige hartige bodemdeeg of bladerdeeg. Ik maak het mezelf gemakkelijk en koop kant-en- klare bodems. Scheelt weer een hoop werk met deeg kneden.

Elk jaar met Pasen wil ik een nieuwe quiche maken. Dit jaar was het een quiche met gerookte zalm en courgette. Toevallig zag ik rond die tijd op Instagram een filmpje van een quiche als roos door de courgette in dunne repen te schaven. Wat een goed idee. Dit gaan we natuurlijk ook proberen. Mijn roos is niet zo perfect als op het filmpje, maar oefening baart kunst.

Deze quiche is net als al mijn recepten zonder koemelk of room, dus helemaal koemelkvrij en lactosevrij. Hier het makkelijke recept van de quiche met courgette en gerookte zalm in een roos.

Quiche met courgette en gerookte zalm

Quiche met courgette en gerookte zalm

Quiche met courgette en gerookte zalm in een roos. Deze is quiche is makkelijk om te maken, super smaakvol en ziet er ook nog eens mooi uit. Toevallig zag ik op Instagram een filmpje van een quiche als roos door de courgette in dunne repen te schaven. Wat een goed idee. Dit gaan we natuurlijk ook proberen. Mijn roos is niet zo perfect als op het fimpje, maar oefening baart kunst ;). Hier het makkelijke recept van de quiche met courgette en gerookte zalm in een roos.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 29 minuten
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch, Tussendoortje
Keuken Frans, Fusion
Porties 6

Equipment

  • 1 mengkom
  • 1 taartvorm of springvorm
  • 1 garde
  • 1 kaasschaaf
  • 1 vel bakpapier

Ingrediënten
  

  • 8 st eieren
  • 100 gr gerookte zalm
  • 1 st courgette
  • 1 st hartige taart bodem of bladerdeegrol
  • 2 handjes geraspte vegankaas
  • 100 ml plantaardige melk soja of havermelk
  • 1 tl gedroogde dille
  • zwarte peper
  • zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pak een springvorm of taartvorm. Leg een vel bakpapier neer en leg de taartvorm en omgekeerd op. Knip de bakpapier op het formaat van de bakvorm.
  • Leg de hartige taartbodem of bladerdeegvel in de bakplaat op het bakpapier. Druk goed aan.
  • Was de courgette en pak een kaasschaaf. Snijd dunne brede stroken van de courgette. Drapeer de courgettestroken van buiten naar binnen in de taartvorm. Er mag wat ruimte tussen blijven.
  • Snijd de gerookte zalm in kleine stukken en verdeel deze tussen de courgetteslierten.
  • Pak een beslagkom en breek de 8 eieren. Voeg 100 ml plantaardige melk toe. Voeg zout, peper en de gedroogde dille toe en klop alles tot een glad beslag.
  • Gooi de geraspte kaas erbij en meng nogmaals.
  • Giet het eiermengsel over de courgette en gerookte zalm.
  • Plaats de quiche in de oven voor 30-40 minuten.
Trefwoord courgette, eieren, quiche, zalm, zalmfilet

Klik hier voor meer quiche recepten.