Quiche met zalmfilet, geitenkaas en courgette

Quiche met zalmfilet, geitenkaas en courgette is een heerlijke quiche. Zalmfilet en geitenkaas passen goed bij elkaar. Door de courgette in de quiche heb je ook nog eens groente. Een echte maaltijdquiche, ook lekker als lunch. Ik gebruikte sojaroom voor dit recept, zo is de quiche koemelkvrij. Maak de quiche af met verse dille en smullen maar. Hier het makkelijke en lekkere recept. 

Ingrediënten

300 gram zalmfilet
1 courgette
200 gram zachte  geitenkaas
1 bosje dille
4 eieren
200 ml sojaroom
1 rolhartige taartbodem of quichebodem
1 el zonnebloemolie
Peper en zout

Bereiding Quiche met zalmfilet, geitenkaas en courgette

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de zalmfilet in blokjes. Pak een koekenpan en bak in een beetje zonnebloemolie de zalmstukje kort.
Snijd de courgette in dunne plakjes. 


Klop in een ruime kom de eieren en room op. Voeg wat peper en zout toe. Daarna hak je de dille fijn en roer door het mengsel.

Pak een quichevorm of springvorm en leg de taartbodem met bakpapier erin. Verdeel de zalm en courgette over de bodem. Giet het eimengsel erboven.

Verkruimel de geitenkaas over de quiche. Bak de quiche 30 minuten in de oven. 

Quiche met zalmfilet, geitenkaas en courgette

Klik hier voor meer quiche recepten