Mediterrane quiche met tonijn en ansjovis

Mediterrane quiche met tonijn en ansjovis is een heerlijke hartige snack voor bij de lunch of borrel. Ik maak vaker quiches en ik vind het leuk om elke keer andere vulling te hebben. Deze quiche met tonijn uit blik bevat veel groente, want er zit een hele courgette en een bak champignons in. De Mediterraanse twist krijg je door de olijven en ansjovis toe te voegen.
Dit recept is ook nog eens helemaal koemelkvrij.

Ingrediënten

1 courgette
1 bakje champignons
1 ui
6 plakjes bladerdeeg
30 ml sojamelk
1 blikje tonijn op waterbasis
1 blikje Rizzoli ansjovis in olijfolie
+/- 10 Royal grote groene olijven
2 el olijfolie
2 el (vloeibare) margarine
4 eieren
Een paar takjes dille

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Snijd de ui in parten en daarna in smalle reepjes. Snijd de courgette over de lengte in parten en snijd daarna de champignons in smalle reepjes. Bak in een koeken- of braadpan met een beetje olijfolie de uien tot ze glazig zijn. Bak vervolgens de courgette en champignons mee. Bak tot de groente zacht is.

Pak een spring- of taartvorm en kwast de gehele binnenkant in met vloeibare margarine. Verdeel de bladerdeegvellen over de de vorm, zodat alles bedekt is. Dat het wat overlapt maakt niet uit.

Voor de vulling pak een grote kom. Breek de eieren in een schaal en voeg de sojamelk toe. Kluts dit goed door elkaar. Voeg de groente toe. Open een blik tonijn en laat het vocht eruit lopen. De tonijn voeg je ook bij het eiermengsel. Snijd de olijven in ringetjes en roer dit ook door het mengsel. Strooi wat peper en zout bij het mengsel.Strooi vervolgens wat verse dille erover.

Schenk het mengsel in één keer in de springvorm. Doe de quiche 30-40 minuten in de oven.

Foto’s: Rajeev Koene

Klik hier voor meer quiche recepten