Pasta Carbonara met kalkoenspekjes
Wat maakt een echte pasta carbonara? Geen room! In de oorspronkelijke Italiaanse traditie worden de romige texturen gecreëerd door het mengen van eidooiers, Pecorino kaas (schapenkaas) en guanciale (varkenswang) met al dente gekookte spaghetti. Ik was impressed en moest en zou dit ook maken. Oké dat laatste heb ik wel vervangen door een variant zonder varkensvlees, namelijk door kalkoenspekjes te gebruiken. Het zachte van de pasta, het zoute en knapperige van de spekjes en de romigheid van de eieren en Pecorino geven dit gerecht de perfecte balans. Lees hier het makkelijke recept.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
1 kookpan
1 koekenpan
1 ruime kom
- 300 gr verse pasta
- 150 gr kalkoenspek of andere spekjes
- 75 gr Pecorino
- 3 st eieren
- 2 el olijfolie
- Peper
- Zout
Pak een koekenpan en schenk hier olijfolie in. Bak de kalkoenspekjes tot ze knapperig zijn. Zet de pan met het vet aan de kant.
Vervolgens gaan we met de eieren aan de slag. Pak de kom en breek twee eieren hierin. Van het derde ei doe je alleen de eidooier erbij. Rasp de Pecorino erboven en meng dit alles goed samen.
Pak een ruime kookpan en breng hier water aan de kook. Kook de verse pasta 2 tot 3 minuten en giet daarna goed af.
Haal de pan van het vuur en leg op het aanrecht. Zo gaat de saus niet stollen tijdens het roeren Roer de spekjes en de saus door de warme pasta. Voeg naar smaak peper en zout toe
Trefwoord eieren, kalkoenspekjes, pasta, pecorino, spekjes