Pannenkoeken met spinazie gevuld met gerookte zalm

Pannenkoeken met spinazie gevuld met gerookte zalm en (vegan)roomkaas. Ik ben totaal geen zoetekauw en wordt veel blijer van een hartige ontbijtje of lunch. Thuis maak ik ook steeds meer een feest van mijn lunch. Soepje, salade of bijvoorbeeld pannenkoeken. Pannenkoeken zijn hartig ook erg lekker en makkelijk te maken. Ik maak bijvoorbeeld al regelmatig pannenkoeken met spinazie en feta. Deze pannenkoeken met spinazie en gevuld met gerookte zalm maakte ik met het basisrecept voor pannenkoeken met sojamelk, dit kan ook met havermelk, amandelmelk of kokosmelk, helemaal koemelkvrij zo. Scheur een handje spinazie klein en roer door de pannenkoekenmix. Bak een mooi, en vooral niet te dikke pannenkoek. Smeer in met (vegan) roomkaas en leg een plak gerookte zalm op. Rollen en smullen maar. Hier het makkelijke recept.

Serveer in deze mooie Kaketoe en Toekan servies van Xenos

Voor 3 à 4 pannenkoeken

Ingrediënten

1 ei
125 gram bloem
250 ml ongezoete sojamelk
Een snufje zout
50 gr plantaardige (vloeibare) boter
Handje verse spinazie
100 gram (vegan)roomkaas
150 gram gerookte zalm

Bereiding Pannenkoeken met spinazie gevuld met gerookte zalm

Pak een mengkom en schep hier de bloem in. Schenk de sojamelk erbij. Breek het ei en gooi er ook. Vervolgens strooi je een snufje zout er bij. Meng met een garde of mixer tot een glad mengsel. 

Scheur de verse spinazie fijn en roer door de pannenkoekenmix. 

Vervolgens pak je een dunne koekenpan en smelt een klontje boter in de pan. Als de pan goed heet is, schep je met een soeplepel 1,5 schep de zelfgemaakte pannenkoekenmix erin. Keer na een paar minuten je pannenkoek voorzichtig om en bak tot beide kanten mooi bruin zijn. 

Haal de pannenkoeken uit de pan en leg op een ruim bord. Daarna smeer je de pannenkoek in met (vegan)roomkaas. Leg een mooi plak gerookte zalm in het midden van de pannenkoeken. Rol de pannenkoek voorzichtig dicht. Snijd door de helft en serveer op een mooi bord.

Pannenkoeken met spinazie gevuld met gerookte zalm

Klik hier meer recepten met gerookte zalm