Authentiek Indiaas eten – Jaipur of India in Den Haag

Intro

Authentiek Indiaas eten doe je bij restaurant Jaipur of India in Den Haag. Dit restaurant is te vinden op de kruising Fahrenheitstraat en Weimarstraat. Ik ben hier al meerdere keren geweest en dit is één van mijn favoriete Indiase restaurants in Den Haag. Bij Jaipur of India eet je authentiek Indiaas in Den Haag. Je hebt een brede keus aan voor-, bij- en hoofdgerechten en natuurlijk ook Indiase desserts. Tijdens het maken van je keus kan je vast snoepen van de papadums met raita en uien met koriander.

Indiaas eten - Jaipur of India

Tip: Geef van te voren goed je dieetwensen door, want ze weten van elk gerecht wat erin zit. Dit maakt het een stuk makkelijker om een keuze te maken.

Indiase voorgerechten

De voorgerechten bestaan uit samosa’s, soepen, pakora’s, groenten gerechten en meerdere vleesgerechten. Onze keuze viel op de meat samosa en chicken seek kabab. De Meat Samosa is een pasteitje van zelfgemaaktt (soort filodeeg) deeg gevuld met kruiden, aardappel en lamsgehakt. De combinatie van aardappel en lamsgehakt past erg goed bij elkaar. De Samosa is tevens ook vegetarisch te bestellen, dan is deze gevuld met groente en aardappelen. De Chicken Seek Kebab is een gekruid gehaktrol uit de steenoven.

Tandoori, curry’s of biryani

Bij Jaipur of India kan je kiezen uit diverse hoofdgerechten; tandoori gerechten, curry’s, biryani’s en vlees- vis of vegetarische gerechten. Alle gerechten worden geserveerd met witte rijst, maar voor een kleine meerprijs kun je er een chapati, naanbrood of paratha bij bestellen. Ook de  groente-curry’s en aardappelgerechtjes erg lekkere bijgerechten.
Hier zie je butter chicken met knoflook-naan (die zijn beide totaal niet koemelkvrij, maar de favoriet van mijn vriend). Ik koos voor de chapati Saag Lam, dat bestaat uit spinazie en lamsvlees. Heel lekker en kruidig.

Indiaas eten - Jaipur of India

Desserts

Als dessert zie je hier zelfgemaakte mango-kulfi. Kulfi is ambachtelijk Indiaas ijs dat naast melk ook veel noten en zelfs kardemom bevat.

Indiaas eten - Jaipur of India


Wil jij ook een keer echt authentiek Indiaas eten in Den Haag bij Jaipur of India? Mijn advies is om voor in het weekend van te voren te reserveren, want dit restaurant is erg populair. Zoals jullie lezen geniet ik elke keer weer van het heerlijke eten. Als je met een groep bent, neem wel de tijd. Omdat alle gerechten vers gemaakt worden, kan het zo zijn dat je wat langer moet wachten op je gerecht.

Klik hier voor meer Restaurant Reviews in Den Haag