Heerlijke erwtensoep met kipfilet en kiprookworst

Heerlijke erwtensoep met kipfilet en kiprookworst. Echte Hollandse erwtensoep, maar dan zonder varkensvlees. Kan dat? Ja zeker. Mijn moeder maakte dit altijd met kipfilet i.p.v. katenspek en kiprookworst. En dit zo lekker! Ook mijn vrienden vinden dit heerlijk. Het is ook helemaal niet moeilijk te maken.

Wist je dat erwtensoep heel gezond is? Spliterwten zitten vol eiwitten en vezels en bevat langzame koolhydraten. Er wordt ook veel groente in erwtensoep gedaan, zoals knolselderij, prei, wortel noem maar op. Doordat mijn recept met kip is, is het magerder dan met spek. Voor een dikke liter goed gevulde soep, deel ik hier met jullie het recept.

Kijk hier voor het recept van de Vegetarische erwtensoep.

Ingrediënten

250 gram spliterwten
Twee liter water
1 Maggie smaakmaker groentesoep
300 gram kipfilet
1 kiprookworst
1 zak erwtensoepgroente gesneden AH
of: 1/4 knolselderij, 1 prei, 1 winterpeen, 1 ui en een paar takjes selderij

Bereiding erwtensoep met kipfilet en kiprookworst

Spoel de spliterwten in een zeef en laat het goed uitlekken. Pak een soeppan en gooi de spliterwten en 1l water erbij. Leeg 1 doosje Maggie smaakversterker groentesoep hierin. Laat dit op een zacht vuurtje minimaal 1 uur koken. Vergeet niet elk half uur goed te roeren, zodat de spliterwten niet aan de bodem plakken of verbranden.

Bak ondertussen de kipfilet met een beetje olie op een zacht vuurtje tot de kipfilet gaar is. Leg de kipfilet op een bord met een vel keukenrol. Het keukenrolvelletje vangt zo veel vet op. Snijd de kipfilet in hele kleine blokjes.

Na ongeveer 2 uur zijn de spliterwten helemaal opgelost en heb je een gladde soep. Is de soep te dik, voeg de extra water toe tot de gewenste dikte hebt. Voeg je de erwtensoepgroente toe en roer dit er goed doorheen.

Snijd vervolgens de kiprookworst in plakjes en voeg dit samen met de kipfiletblokjes toe. Laat dit nog een kwartiertje sudderen en je hebt een heerlijke dikke erwtensoep met kipfilet en kiprookworst

erwtensoep met kipfilet en kiprookworst

Klik hier voor meer soep recepten

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links