Mediterraanse kip wellington

Mediterraanse kip wellington, met kipfilet, pesto en champignons. Een heerlijk bladerdeeg gerecht gevuld met vlees. Je kent vast wel de originele Beef Wellington. Beef Wellington is een gerecht van runderbiefstuk, ganzenleverpastei en duxelles (fijn gesneden paddenstoelen). Deze worden in bladerdeeg en soms een dun pannenkoekje verpakt en in de oven gegaard. Het bladerdeeg dient ervoor dat het vocht niet uit het pakketje verdwijnt, en de smaken van de duxelles in het vlees kunnen trekken.

Inmiddels kennen wij het als traditioneel kerstrecept. Beef Wellington wordt tegenwoordig op veel manier gemaakt, met ossenhaas, met gehakt of zelfs met zalm, dan wordt Zalm Wellington. Kip Wellington zie je nog niet zoveel, maar dit moet ook lekker zijn. Ik wilde dit graag proberen. Ik sneed de kipfilet aan de boven in en vulde het met pesto, zodat de kip niet uitdroogt. Verder heb de champignons grof gesnedenen als bodem onder de kip gelegd. Dit snelle recept is in een half uur bereid en moet daarna nog een half uurtje de oven in. Perfect om voor te bereiden voor de feestdagen. Hier mijn makkelijke recept.


Voor 4-6 personen

Ingredienten

1 grote kipfilet a 300-400 gr
100 gr champignons
1 verse bladerdeeg op rol
Een groentebouillonblokje
1 tl Italiaanse kruiden
3 tl pesto genovese (vegan)
Een ei

3 el zonnebloemolie

Bereiding Mediterraanse kip wellington

Was de kipfilet en snijd aan de boven 4 banen in. Schep met een theelepel de pesto in de sneden.

Pak een koekenpan en schenk hier 2 el zonnebloemolie in. Bak de kipfilet op een zacht vuurtje tot het goudbruin is en volledig gaar van binnen.

Ondertussen veeg je de champignons schoon en snijd je die in plakken. Als de kipfilet gaar is laat je deze in een bord afkoelen. Bak in dezelfde pan met 1 el extra zonnebloemolie de champignons. Verkruimel een bouillonblokje erboven en voeg de Italiaanse kruiden toe.Β 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak het rooster en rol hier de bladerdeeg op uit. Zorg dat er bakpapier onder ligt. Daarna schep je de champignons in het midden van het bladerdeeg. Vervolgens leg je de kipfilet erop. Vouw het bladerdeeg dicht zodat alles bedekt is.

Daarna klop je een ei los en bestrijk je de Kip Wellington met een kwastje met het losgeklopte ei. Dit zorgt ervoor dat het bladerdeeg bruiner wordt en glanst.

Plaats de Kip Wellington minimaal 20 minuten in het midden van de oven. Snijd de Kip Wellington in plakken en serveer.Β 

Mediterraanse kip wellington

Klik hier voor meer kerstrecepten