Homemade kippensoep

Homemade kippensoep, een echte authentieke kippensoep zoals mijn moeder het vroeger maakte als ik ziek was. Altijd als er iemand ziek was bij ons thuis, rook in de geur van huisgemaakte kippensoep als door het huis. Er stond dan een flinke pan op het aanrecht, waar niet alleen de zieke, maar ook de rest van het gezin van mee mocht eten. Een pan vol met kippenbouillon, gevuld met groente als wortel en prei, veel kip en vermicelli. 

Toen ik vorige week getroffen werd door een fikse griep had ik maar in één ding trek. Maar ja, als je niet meer thuis woont, moet je toch echt zelf aan de bak. Gelukkig is kippensoep maken niet zo moeilijk. Het opzetten van de bouillon kost wat tijd, maar voor de rest is de soep zo gemaakt. Toch wel handig dit vanaf nu zelf te kunnen maken. De kippensoep is slank, goed vullend en blijft nog een paar dagen goed in de koelkast. Lees verder voor het makkelijk recept. 

Ingrediënten

2 kippenbouten
1 zak verse soepgroente (gesneden)
2 laurierblaadjes
1 doosje Maggie smaakversterker kippensoep kruidenmix
Zwarte peper
Een handje vermicelli
Optioneel: sambal of sriracha saus

Bereiding Homemade kippensoep

Zet een grote pan op het vuur met 1,5 liter water en leg hier de kippenbouten in. Voeg de Maggies maakversterker toe en zet op middelhoog vuur. 

Als het gaat koken zet je het vuur lager. Vervolgens voeg je de soepgroente en laurierblaadjes toe en laat je dit samen 2 uur zachtjes koken. 

Daarna haal je de kippenbouten uit de bouillon. Leg deze op een ruim bord. Met een vork en mes verwijder je de vel. Vervolgens haal je het kippenvlees los van de botten. Voeg het vlees toe aan de soep en gooi de rest weg. 

Schep de vermicelli erbij en laat nog 10 minuten sudderen. Voeg naar smaak zwarte peper toe. De soep is nu klaar. 

Wil je de soep wat pittiger? Voeg per kom een schep sambal en sriracha saus toe. 

Homemade kippensoep

Klik hier voor meer soep recepten