Culinair wild dineren bij Restaurant Jean-Marie in Gouda

Culinair dineren met wild, dit kan bij Restaurant Jean Marie in Gouda. Ik ben gek op wild vlees en vis en was erg enthousiast toen ik met Marilyn Amaterasu hier mocht dineren. Een klein half uurtje van Den Haag vind je het restaurant op de grens van Moordrecht en mijn geboortestad Gouda. Tijdens een uitgebreide 5-gangendiner proefde ik wild vlees- en vissoorten, bereid met passie, liefde en verse seizoensgebonden producten. Lees hier meer over het diner en Jean Marie.

Over restaurant Jean Marie
Het koppel Jan en Marieke startte het restaurant 20 jaar geleden. Hun grote liefde voor Frankrijk is goed zichtbaar is het restaurant. Niet alleen de naam Jean Marie, afgeleid Jan en Marieke, maar ook in het bourgondisch en stijlvol ingericht interieur. Het stel heeft een duidelijke rolverdeling in het restaurant. Chef Jan staat met zijn team in de keuken. Marieke is een charmante gastvrouw die de gasten aanspreekt en bediend met haar team. Het restaurant werkt al 20 jaar met hetzelfde duurzame concept. Het wild en groente en het fruit wat zij serveren wordt geleverd door lokale boeren en jagers. Zij weten niet van te voren wat ze krijgen, het hangt af van het aanbod en het seizoen. Zo creรซert Jean Marie zeer regelmatig een nieuwe kaart.ย
Wijnarrangement
Aan tafel bracht de sommelier een glas bubbels. Deze bubbels zijn ook alcoholvrij mogelijk, ideaal als je de BOB bent. Tijdens het diner kun je kiezen voor een BOB- wijnarrangement, ideaal want de sommelier bracht bij elke gerecht een uitstekend passende wijn.

Amuses van zalm en Stellendamse garnalen
Marieke reed een kar voor met een huisgerookte zalmfilet die ze met een groot mes in flinterdunne plakken sneed. Een show om te zien. Met kappertjes en gepekelde uien kregen wij dit als eerste amuse. De zalm was erg lekker, je kon proeven dat dit huisgerookt is. Vervolgens kregen wij een amuselepel met Stellendamse garnalen met gember en ui.



Gans, snoekbaars en fazant
Als eerst kregen we gerookte gans met uiencompote en paddenstoelen, gevolgd door gebakken snoekbaarsfilet met kappertjes en boeren maรฏs (ook als popcorn). De popcorn gaf een crispy bite aan de gebakken snoekbaars. Het hoofdgerecht bestond uit een fazantenbout, worstje van fazant op een bedje van zuurkool met een stoofpeer. Verrassend hoe goed de zuurkool en fazant bij elkaar passen.



Het dessert & dieetwensen
Vanwege mijn dieetwensen kreeg ik een aangepast dessert, een mooi bord met 3 bereidingen van peer. Prachtig om te zien, maar ook erg lekker! De perensorbet was verrukkelijk, alleen daarvoor kom ik al terug. Niet alleen bij het dessert, maar ook bij de rest van het diner hield Jan goed rekening met mijn allergieรซn en dieetwensen. Door deze van te voren door te geven, kon hij al tijdens de voorbereidingen hierop inspelen. Ik had niet door dat er aanpassingen gemaakt waren, want ik miste niets. Fijn om zonder zorgen uit eten te gaan.
Liefde en kennis
Zoals je leest heb ik een bijzonder en uitgebreid diner gehad met speciale vlees- en vissoorten. Alle gerechten waren goed op smaak, heel lekker en mooi gepresenteerd. Bij elk gerecht was ik weer verrast over de combinaties en bereidingen. Bij Jean Marie bereiden zij gerechten met liefde en kennis en dit proef je.