Eén van de mooiste cakes, de marmercake. Wist je dat je deze heel gemakkelijk zonder melk kan maken? Ik gebruik hiervoor de fijne cakemix van Koopmans, cacaopoeder, poedersuiker en i.pv. melk water. De cake is luchtig, zacht en heel lekker. Elke verjaardag moet ik dit van de familie weer maken. Eenmaal op tafel is de cake zo op. De naam marmercake is ontstaan omdat de kleuren en vormen in de cake op marmer lijken. In tegenstelling tot marmer is deze cake niet keihard, maar heel zacht. Marmercake lijkt heel moeilijk te maken, maar dat is het helemaal niet. Ik leerde dit recept van mijn moeder en deel dit hier met jullie.
Ingrediënten
1 pak Fijne Cakemix Koopmans
4 eieren
150 gram plantaardige boter
50 ml water
4 el cacaopoeder
4 el poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
30 ml water (voor de chocoladevulling)
Bereiding Luchtige marmercake, koemelkvrij
Zorg ervoor voordat je start de boter en eieren op kamertemperatuur zijn. Twee uurtjes van te voren buiten de koelkast is al voldoende.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Pak een beslagkom en klop met een mixer de boter tot het zacht en romig is. Voeg de cakemix, eieren en 50ml water toe. Klop de mix op de laagste stand een paar minuten tot alles goed gemengd is. Mix daarna nog 2 minuten op de hoogste stand.
Nu gaan we de chocoladesaus maken. Pak een kom en strooi hier de cacaopoeder, poedersuiker en vanillesuiker in. Meng met een vork door elkaar. Schenk een klein beetje water erbij en blijf roeren met je vork. Voeg net zoveel water toe tot je de gewenste dikte hebt. De chcocoladesaus moet niet te waterig zijn. Mocht dit toch gebeuren, strooi wat cacao en poedersuiker erbij.
Schep ⅓ van de cakemix in de kom met chocoladesaus. Meng dit goed door elkaar.
Pak een cakeblik en vet deze in met een beetje boter. Strooi een theelepel bloem erin en verdeel dit. Dit zorgt ervoor dat de cake niet blijft pakken.
Leg de helft van de normale cakemix in de cakeblik. Verdeel de chocoladecakemix erboven. Sluit af me teen laag normale cakemix.
Bak de cake 60 minuten in de oven. Als de cake klaar is, laat de cake eerst minimaal 1 uur afkoelen, zodat de cake niet instort.
