Dagje uit in eigen land – Varen en lunchen in Dordrecht

Door deze gekke coronaperiode gaan wij steeds vaker een dagje uit in eigen land. Marieke Hagesteijn nodigde ons uit om Dordrecht te ontdekken. Een dagje uit in eigen land met varen en lunchen in Dordrecht. Deze historische havenstad niet ver van Rotterdam zit vol leuke geschiedenis. Musea, een informatieve boottocht, lekker borrelen, dan ben in Dordrecht aan het juiste adres. Ik vertel je over een dagje uit in eigen land en varen en lunchen in Dordrecht en alle hotspots die wij bezochten. 

Dagje uit in eigen land - Varen en lunchen in Dordrecht

Huis van Gijn

Het Huis van Gijn is een museum gevestigd in de binnenstad van Dodrecht aan de Nieuwe Haven. Het hoofdgebouw is de voormalige woning van Simon van Gijn. Museum van Gijn in een woning uit 1836 en laat je zien hoe het leven er ruim 200 jaar geleden uitzag. Grotendeels van het huis is in de staat van hoe Simon van Gijn leefde. Kamers met mooi gedekte tafels, oude kantoorkamers en de kamers van de dienstmeiden. Leuk om een bezoekje aan te brengen.

Dagje uit in eigen land - Varen en lunchen in Dordrecht

Coffeelicious in het Huis van Gijn

Wil je voor of na je bezoek een kopje koffie met een gebakje nuttigen? Dit kan bij Coffeelicious in het Huis van Gijn. Hier hebben ze heerlijke huisgemaakte taarten. Ik bestelde een vegan chocoladetaart, helemaal zonder koemelk en noten. In de zomer kun je ook in de prachtige tuin van het Huis van Gijn zitten.

Rondvaart met Sirio Barone

Met Sirio Barone kun je rondvaarttochten boeken om, in en rond Dordrecht. Varend door de binnenstad van Dordrecht zie je de oudheid van de stad. Zie de prachtige oude gebouwen, kunstwerken en het mooie stadhuis. Sirio vertelt vol enthousiasme over de rijke geschiedenis van Dordrecht. Dordrecht claimt de oudste stad van Nederland te zijn. In 1572 werd hier tijdens de eerste Vrije Statenvergadering de basis gelegd voor het onafhankelijke Nederland van nu. Johan de Wit heeft hier onder andere geleefd. Dordrecht was een bloeiende stad tijdens de Gouden Eeuw!
Wat leuk is om te weten is dat Sirio deze week een originele watertaxi uit Venetië heeft aangeschaft. Van deze boot kun je de kuip afsluiten, zodat het voor hem ook mogelijk is om straks tijdens de winter door te varen. 

Lunchen bij DOK Bar & Bites

We sloten het dagje Dordrecht af met een uitgebreide lunch bij DOK Bar & Bites. Op deze gezellige plek in het centrum kregen wij een knus hoekje. DOK serveerde enorme borrelplanken met heel veel lekkers! Wat helemaal fantastisch was dat ik een eigen borrelplank kreeg, waar volledig rekening gehouden was met allergieën. Wat een topservice. Mijn plank zat vol met zalmtartaar, tonijn tataki, friet, kippenvleugels, couscous en gambas. Wat was het lekker! 

Marieke, bedankt voor deze leuke dag! Ik was lang niet Dordrecht geweest en heb opnieuw de stad leren kennen. Wat een prachtige historische stad!

Dagje uit in eigen land Varen en lunchen in Dordrecht

Klik hier voor meer reis hotspots